Neophodni specijalizovani portali

Napredak poljoprivredne proizvodnje u Crnoj Gori zavisi od uslova života u selima

AgrobiznisBiznisPoslovanjeRegion

3.2.2023 18:47 Autor: Redakcija Biznis.rs 10

Napredak poljoprivredne proizvodnje u Crnoj Gori zavisi od uslova života u selima Napredak poljoprivredne proizvodnje u Crnoj Gori zavisi od uslova života u selima
Napredak domaće poljoprivredne proizvodnje u Crnoj Gori u značajnoj meri zavisi i od uslova života u selima, ocenio je osnivač online platforme za poljoprivrednike... Napredak poljoprivredne proizvodnje u Crnoj Gori zavisi od uslova života u selima

Napredak domaće poljoprivredne proizvodnje u Crnoj Gori u značajnoj meri zavisi i od uslova života u selima, ocenio je osnivač online platforme za poljoprivrednike seljak.me Marko Maraš.

On je u emisiji Link na Radiju Crne Gore rekao da je često loš put, da nestaje struja, ali i da brojna sela nisu pokrivena signalom interneta, prenosi agencija Mina.

„Nemaju te osnovne uslove. I dalje imamo sela u kojima, kada nestane struja, nestaje i internet domen. Imamo poteškoća sa prodajom i troškovima, a primera radi, sve je manje i svinja na farmama. I šta je sledeće? Kreditne institucije ne prihvataju zemlju na selu kao garanciju, jer ljudi na selu nisu tu samo da proizvode, imaju oni i društveni život“, objasnio je Maraš.

On smatra da su specijalizovani poljoprivredni portali i te kako potrebni proizvođačima, naglašavajući da je neophodna bolja saradnja između nadležnih državnih institucija i poljoprivrednika.

„Moramo da imamo profesionalni odnos i kada rešavamo male stvari. Mi smo tu da pomognemo i da budemo produžena ruka, ali su ti servisi odsečeni od poljoprivrednika i zato smo tu gde smo”, rekao je Maraš.

Prema njegovim rečima, država ne prepoznaje dovoljno potrebe poljoprivrednika.

„U teoriji je sve super, ali u praksi nije. Poljoprivredniku su potrebni servisi kako ne bi plaćao brojne papire kada konkuriše, recimo, za IPARD. Zašto im se ne omoguće ti servisi? Pričamo o digitalizaciji, a ne znamo neke osnovne korake“, rekao je Maraš.

Unapređivanjem online specijalizovanih poljoprivrednih portala, kako je zaključio, domaći agrar dobija i za to postoje sredstva u državnom budžetu.

 • SNEZANA

  3.2.2023 #1 Author

  Uslovi u selima su daleko bolji nego pre 20-30 godina.

  Odgovori

 • Milovan94

  4.2.2023 #2 Author

  Samo kod nas poljoprivredna proizvodnja sve gora i gora

  Odgovori

 • DUSICA

  4.2.2023 #3 Author

  Treba da rade na tome da se uslovi života u selima poboljšaju.

  Odgovori

 • GOCA BG

  4.2.2023 #4 Author

  Sve navedeno je drava trebala da obezbedi selima mnogo ranije,pa ne bi sad ni bili u ovakvoj situaciji…

  Odgovori

 • FRUITO4

  5.2.2023 #5 Author

  Kao i svuda, uslovi za život na selu bi bili odlični kada bi seljaci imali podršku, ovako sela svi napuštaju i sele se u vece gradove da bi mogli da prežive

  Odgovori

 • Dragana

  5.2.2023 #6 Author

  Crna Gora ima mnogo da radi na sebi. Ali posto je tamo sve lagano nece oni skoro nista postici.

  Odgovori

 • TATJANA

  5.2.2023 #7 Author

  Uslovi su jako loši u selima i kod nas, što je porazavajuce

  Odgovori

 • MARE

  6.2.2023 #8 Author

  A kad tamo sve sami kamenolomi.

  Odgovori

 • Coka13

  8.2.2023 #9 Author

  Treba prvenstveno u sela uložiti kako bi i proizvodnja porasla.

  Odgovori

 • MALENA

  8.2.2023 #10 Author

  Tužno je što su uslovi u selima ovako loši.

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...