ODLUKU O CRNOGORSKIM AERODROMIMA DONEĆE NOVA VLADA Ne zna se da li će država i dalje biti vlasnik

RegionVesti

15.9.2020 15:16 Autor: Julijana Vincan 0

ODLUKU O CRNOGORSKIM AERODROMIMA DONEĆE NOVA VLADA Ne zna se da li će država i dalje biti vlasnik ODLUKU O CRNOGORSKIM AERODROMIMA DONEĆE NOVA VLADA Ne zna se da li će država i dalje biti vlasnik
Hoće li će se koncesioni postupak za aerodrome nastaviti ili će njima i dalje gazdovati država, odlučiće nova Vlada, potvrđeno je iz Ministarstva saobraćaja... ODLUKU O CRNOGORSKIM AERODROMIMA DONEĆE NOVA VLADA Ne zna se da li će država i dalje biti vlasnik

Hoće li će se koncesioni postupak za aerodrome nastaviti ili će njima i dalje gazdovati država, odlučiće nova Vlada, potvrđeno je iz Ministarstva saobraćaja Crne Gore.

Navedeno je da je prva faza davanja aerodroma u Podgorici i Tivtu završena, odnosno, da je pretkvalifikacioni postupak gotov. Kao i da je sredinom januara tenderska komisija obavestila kompanije, koje su ispunile pretkvalifikacione kriterijume, da su “kvalifikovani ponuđači”.

Pogled kroz kabinu pilota
Foto: Pixabay.com

Takođe, kako je istaknuto za crnogorski list Dan, žalbeni postupak je završen. Sledeći korak je trebalo da bude raspisivanje tendera, ali je u martu sve stopirano zbog pandemije.

Aktuelna Vlada neće sprovoditi postupak, već će projekat prepustiti novoformiranoj Vladi. Smatramo da ovaj postupak treba nastaviti do faze do koje se došlo, a ne sprovoditi proceduru za projekat ispočetka”, istaknuto je iz Ministarstva saobraćaja CG.

Foto: Pixabay.com

Na pitanje hoće li raspisati tender ili će taj posao ostaviti novoj Vladi, odgovoreno je da će nova Vlada odlučiti o budućnosti ovog projekta.

Davanje aerodroma pod koncesiju najviše su zagovarali premijer Duško Marković i ministar saobraćaja Osman Nurković, koji su govorili da je za stid kako aerodromi izgledaju.

Protiv davanja aerodroma pod koncesiju je bio SD, koalicioni partner DPS i manjinskih partija, čiji kadrovi upravljaju državnim preduzećem.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...