ukupno pola miliona evra namenjeno za 52 korisnika

Odobreni grantovi za samozapošljavanje u Crnoj Gori

PreduzetnikRegion

22.8.2023 15:24 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Odobreni grantovi za samozapošljavanje u Crnoj Gori Odobreni grantovi za samozapošljavanje u Crnoj Gori
Crnogorski Zavod za zapošljavanje (ZZZ) odobrio je grantove za samozapošljavanje za 52 korisnika u okviru programa Podsticaji za preduzetništvo za ovu godinu. Odluku o... Odobreni grantovi za samozapošljavanje u Crnoj Gori

Crnogorski Zavod za zapošljavanje (ZZZ) odobrio je grantove za samozapošljavanje za 52 korisnika u okviru programa Podsticaji za preduzetništvo za ovu godinu.

Odluku o izboru korisnika bespovratnih sredstava za samozapošljavanje doneo je Upravni odbor ZZZ po prethodno objavljenom konkursu. U realizaciju programa biće uloženo ukupno 497,48 hiljada evra, piše Mina.

Korisnici sredstava su nezaposleni koji su prepoznali izlaz iz nezaposlenosti u samozapošljavanju. “Oni će dobiti finansijsku podršku Zavoda u iznosu od četiri hiljade do deset hiljada evra da pokrenu sopstveni biznis, samozaposle se i otvore nova radna mesta za dodatno zapošljavanje 20 osoba iz evidencije nezaposlenih Zavoda”, navodi se u saopštenju.

Iz Zavoda su ocenili da je program Podsticaji za preduzetništvo višestruko koristan, jer se njegovom realizacijom proširuje privredna baza, smanjuje siva ekonomija i istovremeno smanjuje nezaposlenost.

“Iz ovih razloga, Upravni odbor je zaključio da je potrebno izdvojiti mnogo više sredstava za realizaciju programa Podsticaji za preduzetništvo u narednim godinama”, zaključuje se u saopštenju.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...