proizvodnja sira beleži pad

Otkup kravljeg mleka u Crnoj Gori viši za 10,3 odsto u prvom kvartalu

BiznisRegion

17.5.2023 14:59 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Otkup kravljeg mleka u Crnoj Gori viši za 10,3 odsto u prvom kvartalu Otkup kravljeg mleka u Crnoj Gori viši za 10,3 odsto u prvom kvartalu
Ukupna količina otkupljenog kravljeg mleka u Crnoj Gori u prvom kvartalu iznosila je 6,48 miliona litara, što je 10,3 odsto više u odnosu na... Otkup kravljeg mleka u Crnoj Gori viši za 10,3 odsto u prvom kvartalu

Ukupna količina otkupljenog kravljeg mleka u Crnoj Gori u prvom kvartalu iznosila je 6,48 miliona litara, što je 10,3 odsto više u odnosu na isti prošlogodišnji period.

Iz Monstata je saopšteno da je prosečan sadržaj mlečne masti u prvom kvartalu u odnosu na uporedni period porastao 3,2 odsto, dok je sadržaj proteina manji 0,3 odsto.

“U prvom kvartalu u odnosu na isti kvartal prošle godine, zabeleženo je povećanje proizvodnje konzumnog mleka 2,8 odsto, pavlake 7,7 odsto, fermentisanih mlečnih proizvoda 4,1 odsto, kajmaka 14,4 odsto i drugih žuto-masnih proizvoda 155,3 odsto”, navodi se u saopštenju.

Pad od 2,8 odsto je zabeležen u proizvodnji sira.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...