Ministar ekonomskog razvoja Crne Gore spreman na raskid ugovora sa zakupcem

Otvaranje Svetog Stefana pod znakom pitanja

BiznisRegionTurizam

3.6.2024 12:19 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Otvaranje Svetog Stefana pod znakom pitanja Otvaranje Svetog Stefana pod znakom pitanja
Ministar ekonomskog razvoja Cne Gore, Nik Đeljošaj, saopštio je da će predložiti vladi Crne Gore da raskine ugovor sa kompanijom Adriatic Properties, zakupcem hotela... Otvaranje Svetog Stefana pod znakom pitanja

Ministar ekonomskog razvoja Cne Gore, Nik Đeljošaj, saopštio je da će predložiti vladi Crne Gore da raskine ugovor sa kompanijom Adriatic Properties, zakupcem hotela Sveti Stefan, ukoliko taj hotel ove sezone ne počne sa radom.

„Po ugovoru o zakupu, nešto najljepše što ima ova država je dato Adriaticu. Taj ugovor je na snazi, po njemu hoteli moraju biti otvoreni, ne postoji opcija da ne budu otvoreni, i mora da se plaća ta veoma simbolična renta“, rekao je Đeljošaj na TV Vijesti, prenosi Mina.

On je poručio da nikome neće biti dozvoljeno da dobije povlašćeni status i da državu vidi kao mesto gde će moći da radi šta mu se prohte, odnosno što je možda nekad radio.

„Nikakve dodatne zahteve mimo ugovora o zakupu nećemo ispunjavati, jer nemamo pravo na to, a mislim i da zahtevi nisu realni, ono što smo mogli čuti od zakupca. I sve informacije da predlažemo nešto – ništa nismo predlagali kao država, samo smo saslušali drugu stranu“, rekao je Đeljošaj .

On je kazao da je zakupcu ova sezona šansa da otvore hotel i ispoštuju ugovor.

„Zakupac nema više pokušaja igranja sa državom, sa nečim što je naše najvrednije što imamo i tome ćemo stati na kraj“, poručio je Đeljošaj.

  • Jj992

    3.6.2024 #1 Author

    Steta da ne radi

    Odgovori

  • SUNCE

    4.6.2024 #3 Author

    Stvarno je besmisleno da je Sveti Stefan zatvoren.Ako je to klauzula ugovora predvidela treba raskinuti ugovor jer nekoriscrnjem samo propada.

    Odgovori

  • Kata

    4.6.2024 #4 Author

    Nadam se da ce se ipak otvoriti

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.