Trgovinska razmena Srbije i BiH dostigla vrednost od oko 3,3 milijarde evra

Otvorene prijave za učešće privrednika na Međunarodnom sajmu u Mostaru

ManifestacijePoslovanjeRegionU fokusu

8.3.2023 17:50 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Otvorene prijave za učešće privrednika na Međunarodnom sajmu u Mostaru Otvorene prijave za učešće privrednika na Međunarodnom sajmu u Mostaru
Privredna komora Srbije (PKS) i Razvojna agencija Srbije pozvale su srpske privrednike da se prijave za učešće na 24. Međunarodnom sajmu privrede koji će... Otvorene prijave za učešće privrednika na Međunarodnom sajmu u Mostaru

Privredna komora Srbije (PKS) i Razvojna agencija Srbije pozvale su srpske privrednike da se prijave za učešće na 24. Međunarodnom sajmu privrede koji će se održati u Mostaru od 2. do 6. maja ove godine.

Služba za organizaciju sajmova PKS pozvala je sve kompanije registrovane u Srbiji koje se bave proizvodnjom, preradom ili uslugama u sektoru poljoprivredno – prehrambene industrije, građevine, drvno-prerađivačke, metalske i hemijske industrije, zatim iz tekstila i sektora turizma, da se prijave i predstave svoj proizvodni program u okviru nacionalnog paviljona Srbije, navodi se u saopštenju.

„Sajam je prilika da srpski izvoznici ostvare saradnju ne samo sa kompanijama iz BiH i drugih zemalja regiona već i da plasiraju svoje proizvode na treća tržišta“, rekla je predstavnica Službe za organizaciju sajmova PKS Bojana Lalović.

Tržište Bosne i Hercegovine vodeće je izvozno tržište za srpsku privredu, uz obim razmene koji je u 2022. godini dostigao vrednost od oko 3,3 milijarde evra i suficit domaće privrede od više od 840 miliona evra.

Ove godine, zemlja partner na sajmu je Izrael, a tokom trajanja sajma, održaće se i podsajamska manifestacija – Sajam turizma Mostar, koja je namenjena promociji turističkih potencijala i povezivanju ponuda turističkih agencija.

Kompanije zainteresovane za učešće na ovom sajmu mogu da se prijave do 15. marta slanjem prijave na mejl bojana.lalovic@pks.rs i tatjana.beuk@pks.rs.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...