Proizvodnja se seli u Hercegovinu, u planu izvoz slatkiša

Petar Ćorluka kupio austrijsku fabriku medenjaka

BiznisRegion

1.2.2023 09:50 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Petar Ćorluka kupio austrijsku fabriku medenjaka Petar Ćorluka kupio austrijsku fabriku medenjaka
Bosanskohercegovački preduzetnik i vlasnik fabrike toalet papira i proizvoda za higijenu Violeta Petar Ćorluka kupio je austrijsku kompaniju sa više od sto godina iskustva... Petar Ćorluka kupio austrijsku fabriku medenjaka

Bosanskohercegovački preduzetnik i vlasnik fabrike toalet papira i proizvoda za higijenu Violeta Petar Ćorluka kupio je austrijsku kompaniju sa više od sto godina iskustva u proizvodnji medenjaka, a proizvodnju će preseliti u Hercegovinu.

Radi se, kako je objavio Klix.ba, o firmi Schmid Maissau, koja je poznata po izradi vrhunskih medenjaka na vrhunskom nivou. Inače, Petar Ćorluka je prošle godine preuzeo i fabriku slatkiš „Lasta“ iz Čapljine.

„Iskustva i tehnologiju proizvodnje iz Austrije u ‘Lastu’ preneće tehnolog koji godinama radi sa medenjacima. Na osnovu iskustva i istraživanja potreba tržišta, radićemo na novoj vrsti keksa, kako bi medenjake izvozili i na zapadno tržište“, preneo je Klix.ba izjavu iz „Laste“.

Petar Ćorluka je, kako podseća taj portal, svoj biznis u međuvremenu proširio i na turizam, pa je uložio novac u rekonstrukciju hotela „Hrvatska“ na Makarskoj rivijeri, koji se smatra jednim od najluksuznijih kompleksa.

  • TATJANA

    1.2.2023 #1 Author

    Bravo za ove investicije, ozbiljan biznis i verujem da ce novi keks biti itekako tražen na trzistu

    Odgovori

  • GOCA BG

    1.2.2023 #3 Author

    Iz Hercegovine u ceo svet,sjajno!

    Odgovori

  • Coka13

    3.2.2023 #4 Author

    On je uvek imao sjajne ideje za ulaganje.

    Odgovori

  • Dragana

    5.2.2023 #5 Author

    Preduzimljiv covek

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...