Rekordna naplata PDV-a

Platni promet u Crnoj Gori u decembru 2,17 milijardi evra

BankeRegion

16.1.2023 10:54 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Platni promet u Crnoj Gori u decembru 2,17 milijardi evra Platni promet u Crnoj Gori u decembru 2,17 milijardi evra
Platni promet u Crnoj Gori u decembru prošle godine iznosio je 2,17 milijardi evra i najveći je na mesečnom nivou otkad se meri njegova... Platni promet u Crnoj Gori u decembru 2,17 milijardi evra

Platni promet u Crnoj Gori u decembru prošle godine iznosio je 2,17 milijardi evra i najveći je na mesečnom nivou otkad se meri njegova vrednost, saopštio je premijer Dritan Abazović.

Kako je naveo, platni promet u decembru veći je za 400 miliona evra ili 22 odsto njegove vrednosti u istom mesecu 2021. godine, prenosi agencija Mina.

„Ovo znači da se ekonomska aktivnost vraća u legalne tokove, zbog čega imamo rekordne naplate poreza na dodatu vrednost (PDV), koji predstavlja najveći izvor prihoda budžeta“, napisao je Abazović na Twitter profilu.

To je, kako je ocenio, još jedan u nizu pozitivnih ekonomskih pokazatelja, koji govore da je Crna Gora na pravom putu da ozdravi javne finansije.

„Čeka nas puno posla. Siguran sam da ćemo u ovoj godini, uprkos svim izazovima sa kojima se suočavamo, napraviti još bolje rezultate“, zaključio je Abazović.

Tagovi
CRNA GORA PDV

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...