Razmatra se stvaranje Agencije za strateške rezerve

Abazović: Crnoj Gori trebaju robne rezerve

Region

12.1.2023 13:16 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Abazović: Crnoj Gori trebaju robne rezerve Abazović: Crnoj Gori trebaju robne rezerve
Crna Gora treba da vrati robne rezerve, koje su ukinute početkom 2000. godine, ocenio je premijer Dritan Abazović na sednici vlade, na kojoj je... Abazović: Crnoj Gori trebaju robne rezerve

Crna Gora treba da vrati robne rezerve, koje su ukinute početkom 2000. godine, ocenio je premijer Dritan Abazović na sednici vlade, na kojoj je razmatrana Informacija o izrađenoj Studiji o potrebi formiranja robnih rezervi u Crnoj Gori, sa predlogom za izradu dve dodatne studije koje će razraditi sistem funkcionisanja Agencije za strateške rezerve.

Ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović je podsetio da su ranije potpisani sporazumi sa trgovačkim lancima koji su, u jednom periodu, davali sigurnost robnih rezervi.

On je, međutim, ocenio da se „ipak mora napraviti neki ozbiljniji sistem“, objavila je agencija Mina.

Kada je reč o najavljenim studijama, planirano je da se u okviru njih uradi detaljna analiza skladišnih prostora u privatnom vlasništvu, teritorijalnog aspekta organizacije robnih rezervi, kapaciteta za smeštaj lekova i medicinskog materijala i nafte i naftnih derivata, kao i analiza organizacione strukture Agencije za strateške rezerve Crne Gore.

  • TATJANA

    15.1.2023 #1 Author

    Ovo su jako važne stvari za svaku zemlju, za slučaj rizičnih situacija

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...