Politička stabilnost uslov ekonomskog razvoja

Poslovna saradnja Crne Gore i Slovenije dovešće do otvaranja novih radnih mesta

BiznisBolji posaoRegion

22.2.2023 08:51 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Poslovna saradnja Crne Gore i Slovenije dovešće do otvaranja novih radnih mesta Poslovna saradnja Crne Gore i Slovenije dovešće do otvaranja novih radnih mesta
Između Slovenije i Crne Gore postoji otvorena, prijateljska i stabilna politička i veoma duga i uspešna privredna saradnja, poručeno je sa sastanka crnogorskog predsednika... Poslovna saradnja Crne Gore i Slovenije dovešće do otvaranja novih radnih mesta

Između Slovenije i Crne Gore postoji otvorena, prijateljska i stabilna politička i veoma duga i uspešna privredna saradnja, poručeno je sa sastanka crnogorskog predsednika Mila Đukanovića sa predstavnicima slovenačkih firmi.

Kako je saopšteno iz Službe za informisanje predsednika, Đukanović je razgovarao u prisustvu slovenačkog ambasadora Gregora Preskera i počasnog konzula Crne Gore u Sloveniji Vojislava Kovača, sa direktorima i članovima uprave preduzeća iz te zemlje koji rade u Crnoj Gori.

U saopštenju se navodi da neke od najvećih i najpoznatijih slovenačkih firmi posluju u Crnoj Gori u oblasti finansija, osiguranja, logistike, energetike, dok Slovenački poslovni klub u Crnoj Gori radi više od 15 godina.

Đukanović je ukazao na značaj usvajanja evropskih vrednosti za celi region, jačanja međusobne ekonomske saradnje i podizanja poslovnih standarda, piše agencija Mina.

Kako je saopšteno, on se, na zahtev privrednika, osvrnuo na politička dešavanja u Crnoj Gori i istakao značaj političke stabilnosti za investicije i brži ekonomski razvoj.

Đukanović je naveo da se u brojnim susretima sa privrednicima i predstavnicima privrednih udruženja zalaže za uključivanje predstavnika crnogorske privrede u asocijacije koje se zalažu za tržišnu, inkluzivnu i zelenu ekonomiju.

Predstavnici slovenačkih firmi upoznali su Đukanovića sa poslovnim planovima, ali i poteškoćama sa kojima se susreću u poslovanju.

Ocenjeno je da postoji obostrani interes za dalje jačanje poslovne saradnje dve zemlje, povećanje investicija i otvaranje novih radnih mesta u Crnoj Gori.

Predstavnici Instituta za strateška rešenja upoznali su Đukanovića sa rezultatima poslednjih istraživanja koja se odnose na dinamiku oporavka privrede zemalja regiona.

„Zaključeno je da negovanje i dalje jačanje političkih i privrednih veza dve zemlje doprinosi bržoj dinamici približavanja Crne Gore Evropskoj uniji, i da postoji veliki prostor za podelu iskustava i najavljeni su slični susreti u narednom periodu“, navodi se u saopštenju.

  • GOCA BG

    22.2.2023 #1 Author

    U interesu je za obe zemlje da poslovno prosiruju poslovanje…

    Odgovori

  • Jovana24

    3.3.2023 #2 Author

    Dobre vesti svakako.

    Odgovori

  • LENA

    7.4.2024 #3 Author

    Ovo partnerstvo pokazuje važnost političke stabilnosti u podsticanju investicija i razvoja poslovanja.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...