Za osam brodova izdvojeno 1,68 miliona evra

Potpisani ugovori za dodelu bespovratnih sredstava za ribolovne plovne objekte u Crnoj Gori

PreduzetnikRegion

5.9.2023 11:05 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Potpisani ugovori za dodelu bespovratnih sredstava za ribolovne plovne objekte u Crnoj Gori Potpisani ugovori za dodelu bespovratnih sredstava za ribolovne plovne objekte u Crnoj Gori
Ministar Crne Gore za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Vladimir Joković, potpisao je ugovore sa korisnicima koji su zadovoljili kriterijume administrativne i tenderske kontrole na... Potpisani ugovori za dodelu bespovratnih sredstava za ribolovne plovne objekte u Crnoj Gori

Ministar Crne Gore za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Vladimir Joković, potpisao je ugovore sa korisnicima koji su zadovoljili kriterijume administrativne i tenderske kontrole na drugom javnom pozivu za dodelu bespovratnih sredstava podrške za investicije u ribolovne plovne objekte, uključujući ribolovnu opremu i elektronske uređaje.

Iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Crne Gore su podsetili da je javni poziv bio otvoren od 20. marta do 20. maja, prenosi Mina.

„Ukupna vrednost investicije za nabavku osam brodova je 1,68 miliona evra, dok je potencijalna vrednost bespovratne podrške 1,79 miliona evra, od čega je za nabavku koče (jedan aplikant) vrednost investicije 0,9 miliona evra, dok je prosečna vrednost ostalih investicija 110.000 evra“, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Poziv se realizovao kroz program grantova u sektoru ribarstva, pružanjem bespovratne podrške investicijama u zameni postojećih sa novim ribolovnim plovnim objektima.

Sprovodi ga Direktorat za ribarstvo Ministarstva poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede Crne Gore, u okviru drugog projekta institucionalnog razvoja i jačanja poljoprivrede Crne Gore (MIDAS 2), koji je finansiran zajmom Svetske banke (SB).

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...