U prvoj godini u iznosu od 100 odsto, u drugoj 70 i u trećoj 50 odsto

Predlog za oslobađanje računovodstvenih troškova za mlade preduzetnike u Crnoj Gori

PreduzetnikRegion

11.6.2024 13:57 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Predlog za oslobađanje računovodstvenih troškova za mlade preduzetnike u Crnoj Gori Predlog za oslobađanje računovodstvenih troškova za mlade preduzetnike u Crnoj Gori
Preduzetnički klub Bar, kao sastavni deo Unije mladih preduzetnika Crne Gore (UMPCG), uputio je barskoj opštini inicijativu za oslobađanje mladih preduzetnika od troškova računovodstvenih... Predlog za oslobađanje računovodstvenih troškova za mlade preduzetnike u Crnoj Gori

Preduzetnički klub Bar, kao sastavni deo Unije mladih preduzetnika Crne Gore (UMPCG), uputio je barskoj opštini inicijativu za oslobađanje mladih preduzetnika od troškova računovodstvenih usluga u prve tri godine poslovanja.

Preduzetnički klub Bar je, kako se navodi, predstavnicima Opštine Bar predao prvu inicijativu usmerenu ka osnaživanju mladih preduzetnika u okviru te lokalne samouprave, prenosi Mina.

„Polazeći od Programa podrške razvoju preduzetništva u Opštini Bar za period od prošle do 2026. godine, a konkretno se pozivajući na meru dva koja uključuje troškove za organizaciju obuka, poslovnih znanja i kompetencija, kao i naknade za administrativne troškove, Preduzetnički klub je podneo inicijativu za oslobađanje mladih preduzetnika od troškova računovodstvenih usluga u prve tri godine poslovanja“, navodi se u saopštenju.

Predsednik UMPCG-a, Uroš Bulatović, istakao je važnost umrežavanja preduzetnika na lokalnom nivou.

„Mladi preduzetnici su pokretači inovacija i ključni za ekonomski razvoj Crne Gore. Ova inicijativa predstavlja korak napred ka stvaranju povoljnijeg poslovnog okruženja za mlade preduzetnike, pružajući im neophodnu podršku tokom kritičnog perioda razvoja njihovih biznisa,“ kazao je Bulatović.

Potpredsednica Opštine Bar, Tanja Spičanović, pohvalila je saradnju opštine Bar i UMPCG-a i istakla da je omladinski preduzetnički aktivizam i ovaj vid umrežavanja dobio još jedan dodatni osnažujući faktor.

„Ovim ćemo imati bolji uvid ko su mladi preduzetnici, kako ih možemo bolje povezati i doprineti njihovom rastu i razvoju. Barska solidarnost i zajedništvo došla je do izražaja u segmentu preduzetništva, pa su žene koje su tek osnovale svoj biznis, imale besplatne usluge računovodstva za prvih pola godine poslovanja. Ovu inicijativu vidimo kao nastavak te priče, čime bi obuhvatili i mlade, a ne samo žene”, rekla je Spičanović.

Ona je dodala da sprovođenje ove inicijative vide i kao stimulativni faktor za mlade, jer bi kroz ovaj model imali i mentore za poslovanje, što bi mlade preduzetnike osnažilo i dalo im poslovno samopouzdanje za dalji razvoj.

Subvencionisanje troškova računovodstva realizuje se putem direktne subvencije Opštine računovodstvenim firmama, kreiranja opštinskog fonda za pokrivanje troškova, ili pružanja besplatnih računovodstvenih usluga putem opštinskih ili nevladinih organizacija.

Pokrivanje troškova u prvoj godini poslovanja bi bilo u iznosu od 100 odsto, u drugoj 70 odsto i u trećoj 50 odsto.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.