Prikazani u okviru štanda Evropske komisije za putovanja

Predstavljena ponuda Crne Gore na sajmu u Šangaju

BiznisRegionTurizam

5.6.2024 13:07 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Predstavljena ponuda Crne Gore na sajmu u Šangaju Predstavljena ponuda Crne Gore na sajmu u Šangaju
Nacionalna turistička organizacija Crne Gore (NTO) je, u okviru štanda Evropske komisije za putovanja (ETC), predstavila ovogodišnju turističku ponudu na sajmu ITB China 2024.... Predstavljena ponuda Crne Gore na sajmu u Šangaju

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore (NTO) je, u okviru štanda Evropske komisije za putovanja (ETC), predstavila ovogodišnju turističku ponudu na sajmu ITB China 2024.

Iz NTO-a je saopšteno da se radi o jednom od vodećih B2B sajmova koji je usmeren na kinesko tržište, a ove godine su se predstavili učesnici iz svih sektora turističke industrije, međunarodne i domaće turističke organizacije, turističke agencije, hoteli, avio-kompanije, kao i veliki broj medijskih kuća, prenosi Mina.

Prvog dana sajma održana je prezentacija na kojoj je prisustvovalo preko 40 predstavnika kineske turističke privrede i medijskih kuća. Član Izvršnog odbora NTO-a, Lazar Miranović, kazao je da je Crna Gora na sajmu u Šangaju iskoristila svoju šansu predstavljajući se na najbolji mogući način.

Posebno ga raduje veliko interesovanje kineske privrede za Crnu Goru, ali i čitav region. Prema njegovom mišljenju, uspostavljanje sve bližih veza između našeg regiona i Kine garantuje ubrzan oporavak našeg turističkog tržišta poslije pandemije.

Tokom drugog dana sajma predstavnici NTO i turističke privrede Crne Gore održali su sastanke sa predstavnicima turističke industrije iz Kine, koji su imali priliku da se bliže upoznaju sa širokim spektrom mogućnosti za putovanja koji nudi Crna Gora.

Foto: Pixabay.com

Generalni menadžer agencije Deluxe Mice Tour & Luxury travel, Toni Li (Tony Li), istakao je da Crna Gora ima potencijala i da su kineski turisti jako zainteresovani za posetu Crnoj Gori, posebno u luksuznim turističkim rizortima.

„S obzirom na to da su moji klijenti uglavnom predstavnici vodećih banaka iz Kine, smatram da je značajno potencirati ovaj segment ponude usmeren ka našoj klijenteli“, kazao je Li.

Menadžerka prodaje iz agencije GZL International travel service, Corrine Chen, posetila je štand NTO i poručila da je kvalitet ponude ono što odgovara kineskim turistima. Ona je istakla da je prisutno sve veće interesovanje za Crnu Goru i njenu bogatu kulturno istorijsku baštinu.

Menadžerka prodaje za Kinu iz agencije Europcar GSA China, Viktorija Luo (Victoria Luo), čula je mnogo lepih reči o Crnoj Gori od svojih kolega iz Evrope, te se nada da će uskoro imati priliku da je poseti, imajući u vidu da se njihovo predstavništvo nalazi u Podgorici i Tivtu.

Na štandu NTO-a, svoju ponudu predstavile su i turističke agencije Venn Tour, Montenegro Escape Tours i Fly Montenegro.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.