posledica isključivo izmene zakonske regulative

Prihodi od igara na sreću u Crnoj Gori viši za 58,5 odsto u prvom kvartalu

LifestyleRegion

5.4.2024 13:01 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Prihodi od igara na sreću u Crnoj Gori viši za 58,5 odsto u prvom kvartalu Prihodi od igara na sreću u Crnoj Gori viši za 58,5 odsto u prvom kvartalu
Ukupni prihodi od igara na sreću su u prvom kvartalu iznosili 6,5 miliona evra i veći su 58,5 odsto u odnosu na prošlogodišnje, saopšteno... Prihodi od igara na sreću u Crnoj Gori viši za 58,5 odsto u prvom kvartalu

Ukupni prihodi od igara na sreću su u prvom kvartalu iznosili 6,5 miliona evra i veći su 58,5 odsto u odnosu na prošlogodišnje, saopšteno je iz Ministarstva finansija Crne Gore.

“Ukupni prihodi od igara na sreću – kazina, kladionice, automat klubovi, internet, su u prvom kvartalu, u odnosu na prošlogodišnje, uvećani čak 58,5 odsto i iznosili su 6,5 miliona evra, dok su u istom periodu prošle godine iznosili 4,1 milion evra”, navodi se u saopštenju ministarstva.

Iz tog vladinog resora su naglasili da su navedena povećanja prihoda posledica isključivo izmene zakonske regulative i nisu rezultat većeg obima klađenja.

“Naprotiv, usvojene norme uticale su na ukidanje pojedinih oblika klađenja koji su označeni rizičnim, sa aspekta pranja novca i koji nisu bili predmet adekvatne kontrole”, rekli su iz ministarstva.

Oni su dodali da su izmene i dopune Zakona o igrama na sreću, koje su u primeni od početka godine, već dale veoma pozitivne rezultate i značajno doprinele uvećanju budžetskih prihoda tokom prva tri meseca ove godine, u odnosu na isti period prethodne.

Kako su podsetili, izmenama je po prvi put uvedena obaveza plaćanja varijabilne naknade za internet klađenje, kao i fiksne naknade prema vrsti igara koje se priređuju putem interneta.

“Efekti sprovođenja propisa već su vidljivi. Zato je, prema podacima Uprave za igre na sreću, primenom ovih zakonskih novina, kao i Pravilnika o bližem načinu vođenja mesečne evidencije rezultata poslovanja za priređivanje igara na sreću putem interneta, obezbeđeno dodatnih 2,2 miliona evra samo od internet klađenja u pomenutom periodu”, dodaje se u saopštenju.

U prva tri meseca prethodne godine, prihodi od igara na sreću, putem interneta, iznosili su 380.000 evra, dok su za celu prošlu godinu iznosili oko 1,5 miliona evra.

S obzirom na to da se varijabilna naknada prvi put primenjuje u Crnoj Gori, prihodi po ovom osnovu nisu bili generisani u prethodnom periodu.

  • ZVONČICA

    7.4.2024 #1 Author

    Igre na srecu su svuda popularne

    Odgovori

  • LENA

    7.4.2024 #2 Author

    Ove promene su dovele do uvećanja budžetskih prihoda, posebno kroz internet klađenje, čime se ukazuje na pozitivan uticaj novih propisa na finansijsku stabilnost

    Odgovori

  • REA

    7.4.2024 #3 Author

    Katastrofa za omladinu i generalno previse kocke svuda

    Odgovori

  • ŽIZI

    7.4.2024 #4 Author

    Ljudi su očajni pa potežu za igrama na sreću

    Odgovori

  • SHALIMAR

    7.4.2024 #5 Author

    Kakva god da je situacija,ne tice na igre na srecu i kladjenje..

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...