Premijer Spajić pozdravio dogovor oko plana rasta EU

Pola milijarde evra za Crnu Goru  

RegionVesti

5.4.2024 10:11 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Pola milijarde evra za Crnu Goru   Pola milijarde evra za Crnu Goru  
Premijer Crne Gore Milojko Spajić pozdravio je postizanje političkog dogovora oko Plana rasta Evropske unije (EU), navodeći da će Crnoj Gori uskoro biti dostupno... Pola milijarde evra za Crnu Goru  

Premijer Crne Gore Milojko Spajić pozdravio je postizanje političkog dogovora oko Plana rasta Evropske unije (EU), navodeći da će Crnoj Gori uskoro biti dostupno oko pola milijarde evra novih sredstava.

„Sjajna vest da je postignut politički dogovor oko Plana rasta EU! To znači da će uskoro oko pola milijarde evra biti dostupno našoj zemlji, a da ćemo kroz 90+ reformi biti de fakto član jedinstvenog tržišta EU”, naveo je Spajić na mreži X, prenosi Mina.

Kako je kazao, „na koncu tog procesa – Crna Gora kao novi član jedinstvenog tržišta – neće biti tržište od pola miliona, već od pola milijarde bogatih ljudi“.

Spajić je, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, rekao da je to prava putanja ekonomskog rasta zemlje.

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen (Ursula von der Leyen) pozdravila je političku odluku o Planu za reforme i rast za Zapadni Balkan, samo godinu nakon što je predstavljen na GLOBSEC-u u Bratislavi.

„Ovo će naše partnere sa Zapadnog Balkana dodatno približiti jedinstvenom tržištu, dok zajednički radimo na njihovom putu ka EU”, poručila je ona.

  • NS

    5.4.2024 #1 Author

    Crna Gora stigla na pola milijarde stanovnika i to bogatih.
    Kako je tom vasem predsedniku dobro daj malo i nama!

    Odgovori

  • ŽIZI

    7.4.2024 #2 Author

    Pa normalno da je pozdravio i podržao

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...