PRODAJE SE SLOVENAČKA TS MEDIA Telekom Slovenije prikuplja ponude za svoju ćerku firmu

Firme u fokusuNekretnineNovacPoslovanjePreduzetnikRegionU fokusuVesti

17.11.2020 10:26 Autor: Julijana Vincan 0

PRODAJE SE SLOVENAČKA TS MEDIA Telekom Slovenije prikuplja ponude za svoju ćerku firmu PRODAJE SE SLOVENAČKA TS MEDIA Telekom Slovenije prikuplja ponude za svoju ćerku firmu
Telekom Slovenije objavio je poziv za iskazivanje interesa za kupovinu stopostotnog vlasničkog udela u TS Media, koji je, između ostalog, vlasnik portala Siol.net, Najdi.si... PRODAJE SE SLOVENAČKA TS MEDIA Telekom Slovenije prikuplja ponude za svoju ćerku firmu

Telekom Slovenije objavio je poziv za iskazivanje interesa za kupovinu stopostotnog vlasničkog udela u TS Media, koji je, između ostalog, vlasnik portala Siol.net, Najdi.si i Bizi.si.

Kako je istaknuto, Telekom računa na prodaju celokupnog udela, ali takođe postoji spremnost za moguću prodaju pojedinačne imovine kompanije.

Uz navedene portale, TS Media poseduje i robne marke Telefonski imenik Slovenije, Zunanji digitalni ekrani, 1188, Dajmedol i AdSolution.

Sudijski čekić i evri
Foto: Pixabay.com

KPMG Business Consulting je finansijski savetnik Telekom Slovenije u procesu prodaje, prenosi Delo.

Prodajni postupak Telekom je pokrenuo 4. septembra. To preduzeće osnovano je 2011. godine iz firme Najdi, s ciljem da, kako je istaknuto, postane jedan od vodećih igrača na polju digitalnih medija i razvoja istih u Sloveniji.

Krajem prošle godine TS Media zapošljavao je 55 ljudi, a prošle godine kompanija je ostvarila 6,4 miliona evra prihoda i gubitak od 318.000 evra.

Firma je emitovala i Planet TV, koji je prodala mađarskoj medijskoj kući TV2 Media. Nabavna cena za stopostotni vlasnički udeo iznosila je pet miliona evra.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...