popust dobilo više od polovine domaćinstava u zemlji

Prosečan račun za struju u Crnoj Gori 28,73 evra

RegionU fokusu

13.5.2024 16:25 Autor: Redakcija Biznis.rs 6

Prosečan račun za struju u Crnoj Gori 28,73 evra Prosečan račun za struju u Crnoj Gori 28,73 evra
Prosečan aprilski račun za električnu energiju za domaćinstva na nivou Crne Gore, ukoliko se izuzmu neočitana merna mjesta u objektima koji nisu stalno nastanjeni,... Prosečan račun za struju u Crnoj Gori 28,73 evra

Prosečan aprilski račun za električnu energiju za domaćinstva na nivou Crne Gore, ukoliko se izuzmu neočitana merna mjesta u objektima koji nisu stalno nastanjeni, iznosi 28,73 evra.

„Domaćinstva na Žabljaku beleže najnižu prosečnu potrošnju u vrednosti od 17,09 evra, dok je najveća prosečna potrošnja prethodnog meseca očitana u Tivtu gde su domaćinstva u proseku potrošila električnu energiju u vrednosti od 34,03 evra“, navodi se u saopštenju, prenosi Mina.

Čak 67 odsto domaćinstava dobiće račun u vrednosti do 30 evra, od 30 do 50 evra 17,6 odsto potrošača, od 50 do 100 evra 12,7 odsto kupaca, dok je potrošnja iznad 100 evra očitana kod 2,7 odsto kupaca.

„Broj potrošača koji su dobili popust je 201.000, odnosno 51,07 odsto domaćinstava u Crnoj Gori“, precizirali su iz EPCG.

Domaćinstva su u aprilu potrošila 102,3 miliona kilovat-časova (kWh) električne energije, što je 18,96 odsto manje u odnosu na potrošnju ostvarenu u martu, a u odnosu na april prole godine potrošnja je manja 10,71 odsto.

U toku je akcija “Podelimo teret”, kojoj se mogu priključiti sva domaćinstva koja imaju dug po osnovu utrošene električne energije.

„Dug mogu otplaćivati po izuzetno povoljnim uslovima: 20 evra fiksna mesečna rata, bez daljeg obračuna zatezne kamate i bez prinudnih mera isključenja sa mreže, dok se poštuje sporazum i redovno izmiruju tekući računi“, navodi se u saopštenju.

Drugi mesec zaredom svi građani Crne Gore mogu igrati edukativno-zabavni kviz “Dobra energija”, na svojim mobilnim telefonima. Za pokazano znanje, obezbeđene su nedeljne, mesečne i glavna nagrada, putovanje po izboru u vrednosti hiljadu evra. Igrica se može preuzeti sa Google i Apple prodavnice.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...