na potezu vlada crne gore

Prvo odluka o koncesiji, pa zatim o gradnji novog terminala aerodroma u Podgorici

BiznisRegion

30.9.2023 12:22 Autor: Redakcija Biznis.rs 13

Prvo odluka o koncesiji, pa zatim o gradnji novog terminala aerodroma u Podgorici Prvo odluka o koncesiji, pa zatim o gradnji novog terminala aerodroma u Podgorici
Izvršni direktor Aerodroma Crne Gore (ACG), Vladan Drašković, saopštio je da se o gradnji novog terminala na aerodromu Podgorica, sa propratnim sadržajima, ne može... Prvo odluka o koncesiji, pa zatim o gradnji novog terminala aerodroma u Podgorici

Izvršni direktor Aerodroma Crne Gore (ACG), Vladan Drašković, saopštio je da se o gradnji novog terminala na aerodromu Podgorica, sa propratnim sadržajima, ne može govoriti prije nego vlada donese konačnu odluku o tome hoće li zadržati upravljanje nad tim preduzećem.

Vlada, kako je naveo, treba da odluči hoće li se zadržati državno upravljanje nad ovim preduzećem, ili će se vazdušne luke u Tivtu i Podgorici dati u koncesiju, prenosi Mina.

Gradnju drugog terminala na podgoričkom aerodromu najavio je na sjednici vlade predsjednik Odbora direktora ACG, Eldin Dobardžić, koji je kazao da Aerodromi planiraju da grade novu terminalnu zgradu na podgoričkom aerodromu, koja bi mogla da košta između 30 i 40 miliona EUR.

Dobardžić je na sednici vlade predstavio taj projekat, tražeći od izvršne vlasti “zeleno svetlo” da državno preduzeće krene sa realizacijom projekta, a nije se izjasnio da li je to jedinstven stav kompletnog menadžmenta ove firme. Nije pominjao ni tender za koncesiju koji je još aktuelan.

Vesti su, povodom nastupa Dobardžića na sednici vlade, tražile stav od Draškovića, koji je kazao da postoji Strateški plan razvoja ACG koji je u martu ove godine napravio izvršni menadžment kompanije.

On je, međutim, naglasio da je preduslov za eventualnu realizacju tog plana konačno donošenje odluke vlasnika aerodroma – države, da li će ih zadržati pod svojim upravljanjem kroz državno preduzeće, za šta se zalaže Drašković, ili će vazdušne luke dati u koncesiju.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...