u četvrtom kvartalu 2023. godine

Rast cena proizvođača industrijskih proizvoda u Crnoj Gori

RegionU fokusu

24.1.2024 18:34 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Rast cena proizvođača industrijskih proizvoda u Crnoj Gori Rast cena proizvođača industrijskih proizvoda u Crnoj Gori
Cene proizvođača industrijskih proizvoda u Crnoj Gori u četvrtom kvartalu prošle godine, u odnosu na isti period 2022, porasle su 3,7 odsto, pokazuju podaci... Rast cena proizvođača industrijskih proizvoda u Crnoj Gori

Cene proizvođača industrijskih proizvoda u Crnoj Gori u četvrtom kvartalu prošle godine, u odnosu na isti period 2022, porasle su 3,7 odsto, pokazuju podaci Monstata.

“U poređenju sa četvrtim kvartalom 2022. godine, sektori vađenja ruda i kamena i prerađivačka industrija beleže rast od 17,9 odsto, odnosno 0,7 odsto”, navodi se u saopštenju, prenosi Mina.

Cene u sektoru snabdevanje električnom energijom, gasom, parom i klimatizacija u proseku su ostale nepromenjene, odnosno na nivou cena iz četvrtog kvartala 2022. godine.

“Cene proizvođača industrijskih proizvoda u Crnoj Gori u četvrtom kvartalu prošle godine, u odnosu na treći kvartal, beleže rast od 0,7 odsto”, rekli su iz Monstata.

U poređenju sa trećim kvartalom, sektor vađenja ruda i kamena beleži rast od četiri odsto, prerađivačka industrija pad od 0,2 odsto, dok su cene u sektoru snabdevanje električnom energijom, gasom, parom i klimatizacija u proseku ostale nepromenjene, odnosno na nivou cena iz trećeg kvartala prošle godine.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...