u sektoru vađenja ruda i kamena pad od 14 procenata

Rast industrijske proizvodnje u Crnoj Gori 9,5 odsto u prvom kvartalu

BiznisRegion

3.5.2023 12:38 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Rast industrijske proizvodnje u Crnoj Gori 9,5 odsto u prvom kvartalu Rast industrijske proizvodnje u Crnoj Gori 9,5 odsto u prvom kvartalu
Industrijska proizvodnja u Crnoj Gori u prvom kvartalu ove godine porasla je 9,5 odsto u odnosu na isti prošlogodišnji period, pokazuju podaci Monstata. “U... Rast industrijske proizvodnje u Crnoj Gori 9,5 odsto u prvom kvartalu

Industrijska proizvodnja u Crnoj Gori u prvom kvartalu ove godine porasla je 9,5 odsto u odnosu na isti prošlogodišnji period, pokazuju podaci Monstata.

“U poređenju sa prvim prošlogodišnjim kvartalom, sektori vađenje ruda i kamena i prerađivačka industrija beleže pad od 14 odsto, odnosno 8,7 odsto, dok sektor snabdevanje električnom energijom, gasom, parom i klimatizacija beleži rast od 34,4 odsto“, prenosi Mina.

Industrijska proizvodnja u Crnoj Gori u prvom kvartalu ove godine u odnosu na četvrto prošlogodišnje tromesečje beleži pad od 2,5 odsto.

“U poređenju sa četvrtim prošlogodišnjim kvartalom, sektori vađenje ruda i kamena i prerađivačka industrija beleže pad od 14,8 odsto, odnosno 25,3 odsto, dok sektor snabdevanje električnom energijom, gasom, parom i klimatizacija beleži rast od 28,9 odsto”, navodi se u saopštenju.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...