Predstavnici dveju zemalja razgovarali o unapređivanju bilateralne saradnje

Raste interesovanje slovačkih kompanija za ulaganja u Crnoj Gori

BiznisBolji posaoInvesticijePoslovanjeRegion

3.11.2022 12:24 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Raste interesovanje slovačkih kompanija za ulaganja u Crnoj Gori Raste interesovanje slovačkih kompanija za ulaganja u Crnoj Gori
Interesovanje slovačkih kompanija za ulaganja u Crnu Goru raste, naročito kada je reč o sportskom turizmu i poljoprivredi, saopštio je ambasador Slovačke Boris Gandel... Raste interesovanje slovačkih kompanija za ulaganja u Crnoj Gori

Interesovanje slovačkih kompanija za ulaganja u Crnu Goru raste, naročito kada je reč o sportskom turizmu i poljoprivredi, saopštio je ambasador Slovačke Boris Gandel na sastanku sa ministrom finansija Aleksandrom Damjanovićem.

Na sastanku ocenjeno da je potrebno osnažiti ekonomsku i razvojnu saradnju Crne Gore i Slovačke, iako one imaju izuzetno dobre bilateralne odnose, prenosi agencija Mina.

“Budući da su strane direktne investicije iz Slovačke u prethodnom periodu bile na veoma niskom nivou, Gandel je sa zadovoljstvom konstatovao da raste interesovanje slovačkih kompanija za ulaganje u Crnu Goru, naročito u delu investiranja u sportski turizam i poljoprivredu”, navedeno je u saopštenju Ministarstva finansija Crne Gore.

Kako se navodi, obe strane su izrazile interes za razmenu iskustava i dobrih praksi, što bi rezultiralo snaženjem privredne saradnje i intenziviranjem ekonomskih odnosa.

Damjanović i Gandel su razgovarali i o mogućnostima unapređenja bilatralne saradnje, a razmenili su i stavove o temama od zajedničkog interesa i potencijalima za jačanje razvojne saradnje.

Obe strane su na sastanku konstatovale da Crne Gora i Slovačka imaju sadržajnu saradnju, tradicionalno partnerske odnose i redovan politički dijalog.

Damjanović je zahvalio na snažnoj i kontinuiranoj podršci koju Slovačka pruža evropskim integracijama Crne Gore, dok je Gandel kazao da je njegova zemlja spremna da nastavi da podstiče brži integracioni proces i ustupa institucionalna znanja kroz tehničku podršku, kako na političkom, tako i na ekspertskom nivou.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...