potrebno dodatno unapređenje pristupa informacijama o turističkoj ponudi

Sve više turista iz Velike Britanije u Crnoj Gori

BiznisRegionTurizam

14.8.2024 12:42 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Sve više turista iz Velike Britanije u Crnoj Gori Sve više turista iz Velike Britanije u Crnoj Gori
Značajno je povećanje broja britanskih turista u Crnoj Gori, pri čemu je potrebno dodatno unapređenje pristupa informacijama o turističkoj ponudi, ocenili su ministar turizma... Sve više turista iz Velike Britanije u Crnoj Gori

Značajno je povećanje broja britanskih turista u Crnoj Gori, pri čemu je potrebno dodatno unapređenje pristupa informacijama o turističkoj ponudi, ocenili su ministar turizma Simonida Kordić i britanska ambasadorka u Podgorici Dovn Mek Ken (Dawn McKen).

Na sastanku je bilo reči o trenutnoj saradnji i mogućnostima unapređenja bilateralne saradnje u oblasti turizma, prenosi Mina.

Kordić je tokom razgovora naglasila značaj turizma kao jedne od najvažnijih privrednih grana naše zemlje i istakla potrebu za jačom promocijom Crne Gore kao jedinstvene turističke destinacije na britanskom tržištu, sa posebnim fokusom na razvoj održivog turizma i očuvanje prirodnih resursa.

Ona je ukazala na važnost povećanja broja britanskih turista u Crnoj Gori, naročito kroz bolje povezivanje dve zemlje.

Čestitajući novu dužnost Kordić, Mek Ken je rekla da je zadovoljna zbog značajnog povećanja broja britanskih turista koji su posetili Crnu Goru u proteklom periodu.

Ona je posebno naglasila veći broj letova između dve države, što je doprinelo lakšoj dostupnosti Crne Gore britanskim posetiocima.

Mek Ken je takođe ukazala na potrebu za dodatnim unapređenjem pristupa informacijama o turističkoj ponudi i atrakcijama Crne Gore turistima iz Velike Britanije, sa posebnim akcentom na severni region zemlje.

Obe strane su se saglasile da su ovakvi sastanci ključni za dalje unapređenje saradnje u oblasti turizma, gde postoji značajan prostor za snažnije zajedničko delovanje, posebno u oblasti održivog turizma.

  • meli77

    14.8.2024 #1 Author

    Lepo je što stranci posećuju Crnu goru

    Odgovori

  • SHALIMAR

    14.8.2024 #2 Author

    Marketing u CG je smesan,da vise ulazu u marketing imali bi mnogo vise turista…

    Odgovori

  • SABRINA

    15.8.2024 #3 Author

    Lepo…sto da ne.

    Odgovori

  • DUCA

    31.8.2024 #4 Author

    Sjajno što Crna Gora ima sve više stranih turista.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.