U Srbiji razvija tri projekta vetroelektrana

Turski Fortis Energy planira projekte obnovljive energije od dva gigavata na Balkanu

Region

9.1.2024 08:39 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Turski Fortis Energy planira projekte obnovljive energije od dva gigavata na Balkanu Turski Fortis Energy planira projekte obnovljive energije od dva gigavata na Balkanu
Turski proizvođač obnovljive energije Fortis Energy saopštio je da razvija projekte solarne energije, energije vetra, biogasa i zelenog vodonika ukupnog kapaciteta do dva gigavata... Turski Fortis Energy planira projekte obnovljive energije od dva gigavata na Balkanu

Turski proizvođač obnovljive energije Fortis Energy saopštio je da razvija projekte solarne energije, energije vetra, biogasa i zelenog vodonika ukupnog kapaciteta do dva gigavata (GW) u četiri zemlje Balkana.

Fortis Energy, kako je preneo SeeBiz, planira obnovljive kapacitete od 1034,8 MW u Srbiji, 644 MW u Albaniji, 252 MW u Bosni i Hercegovini i 40,6 MW u Severnoj Makedoniji.

Turska kompanija namerava da dovrši projekte u narednih pet godina.

U decembru je Fortis Energy objavio da u Srbiji razvija tri projekta vetroelektrana, u Jagodini, Petrovcu i Vranju, ukupnog kapaciteta 481 MW, za koje se očekuje da će biti dovršeni do 2026.

Prošle godine turska kompanija predstavila je planove za četiri projekta obnovljive energije u gradovima Fier, Erseka, Klos i Lezha u Albaniji.

U Severnoj Makedoniji Fortis Energy završio je instalaciju solarne elektrane od 80 MW u zapadnom selu Osmelej i izgradnju solarne elektrane od 9,9 MW u Prilepu.

Fortis Energy je, prema pisanju Seenews, u vlasništvu UCK Holdinga sa sedištem u Istanbulu a fokus poslovanja je na investicijama u obnovljivu i čistu energiju.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...