Kupcima se najviše nude turistički objekti u Boki i Baru

U Crnoj Gori se prodaje skoro hiljadu hotela i apartmana

RegionTurizam

22.3.2023 09:45 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

U Crnoj Gori se prodaje skoro hiljadu hotela i apartmana U Crnoj Gori se prodaje skoro hiljadu hotela i apartmana
Više stotina turističkih objekata, odnosno hotela, apartmana, vila i sličnih objekata širom Crne Gore oglašeno je na prodaju, objavio je podgorički Dan pozivajući se... U Crnoj Gori se prodaje skoro hiljadu hotela i apartmana

Više stotina turističkih objekata, odnosno hotela, apartmana, vila i sličnih objekata širom Crne Gore oglašeno je na prodaju, objavio je podgorički Dan pozivajući se na podatke sajtova za prodaju nekretnina.

Većina ovih hotela prodaje se na primorju, a njihova cena varira između par stotina hiljada pa do nekoliko miliona evra, piše Dan i ističe da se najviše objekata za prodaju nalazi u bokokotorskom zalivu i Baru.

U Herceg Novom je tako za prodaju oglašeno 45 hotela. Zatim, u Kotoru se prodaje 36 hotela, dok je u Tivtu oglašeno 28.

U Budvi se prodaje 51 objekat, dok je u Baru i Ulcinju na prodaju oglašeno 105, odnosno 25 turističkih objekata.

„Ovo je, čini se, posledica višedecenijskog okretanja primorskog regiona turizmu i porastu gradnje apartmanskih objekata. Takođe, cene nekretnina na primorju drastično su porasle od početka rata u Ukrajini“, ocenio je Dan u tekstu, dok dekan Fakulteta za biznis i turizam u Budvi Rade Ratković u izjavi za taj list kaže da se situacija u crnogorskom turizmu iz godine u godinu komplikuje.

„Prema podacima kojim raspolažem, u Crnoj Gori postoji oko 500 hotela, tako da su oglasi za prodaju verovatno duplirani. Kod nas dominiraju mali hoteli, i ne čude me ponude za prodaju tih objekata, jer imamo velikih problema sa upravljanjem destinacijom već duže vremena, koji se iz godine u godinu uvećavaju“, ocenio je Ratković i dodao da veliki hoteli čine tek 10 odsto turističke ponude Crne Gore.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...