Najveći skok u poslednjem godišnjem kvartalu

U Crnoj Gori zabeležen rast industrijske proizvodnje

Region

5.2.2024 17:45 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

U Crnoj Gori zabeležen rast industrijske proizvodnje U Crnoj Gori zabeležen rast industrijske proizvodnje
Industrijska proizvodnja u Crnoj Gori u četvrtom kvartalu prošle godine porasla je 7,4 odsto u odnosu na isti period 2022. godine. Podaci Monstata pokazuju... U Crnoj Gori zabeležen rast industrijske proizvodnje

Industrijska proizvodnja u Crnoj Gori u četvrtom kvartalu prošle godine porasla je 7,4 odsto u odnosu na isti period 2022. godine.

Podaci Monstata pokazuju da je industrijska proizvodnja u Crnoj Gori u četvrtom kvartalu prošle godine, u odnosu na treće tromesečje, zabeležila rast od 21 odsto.

U poređenju sa četvrtim kvartalom 2022. godine, vađenje ruda i kamena, prerađivačka industrija i snabdevanje električnom energijom, gasom, parom i klimatizacija, beleže rast od osam, četiri i 11,5 odsto, piše agencija Mina.

“Kada se podaci uporede sa trećim kvartalom 2022. godine, sektor vađenja ruda i kamena beleži pad od 6,9 odsto, dok prerađivačka industrija i snabdevanje električnom energijom, gasom, parom i klimatizacija beleže rast od deset, odnosno 48,1 odsto”, navodi se u saopštenju.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...