Preduzeće Održavanje železničkih voznih sredstava pred bankrotom

Crna Gora će spojiti dve železničke kompanije

BiznisInfrastrukturaRegion

5.2.2024 08:59 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Crna Gora će spojiti dve železničke kompanije Crna Gora će spojiti dve železničke kompanije
Ministarstvo saobraćaja i pomorstva će sledeće nedelje predložiti Vladi spajanje dva železnička preduzeća – Održavanje železničkih voznih sredstava i Železnički prevoz Crne Gore, najavio... Crna Gora će spojiti dve železničke kompanije

Ministarstvo saobraćaja i pomorstva će sledeće nedelje predložiti Vladi spajanje dva železnička preduzeća – Održavanje železničkih voznih sredstava i Železnički prevoz Crne Gore, najavio je resorni ministar Crne Gore Filip Radulović.

On je rekao da je preduzeće Održavanje železničkih voznih sredstava pred bankrotom, zbog čega je hitno potrebno reagovati, piše Seebiz.

„Analiza urađena u proteklom periodu pokazala je da je ovo najbolje rešenje. U analizi koju je uradio Ekonomski fakultet u Podgorici, ali i u onoj koju su uradili konsultanti iz Evropske unije, piše da se stečaj u Održavanju železničkih voznih sredstava može izbeći jedino spajanjem dve kompanije“, rekao je Radulović.

On je rekao da su dugogodišnja nebriga i loše upravljanje doprineli tome da danas moramo da se borimo za opstanak kompanija koje su od izuzetnog značaja za društvo.

„Namera nam je da napravimo kompaniju koja će biti efikasna i finansijski održiva, od čega će imati koristi država, ali i svi građani. Spajanjem ovih preduzeća smanjiće se i troškovi jer više nećemo imati dupli Upravni odbor i duplo upravljanje“, rekao je Radulović.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...