Fokusirani na jačanje investicija

United Grupa stvara jedinstvenu optičku mrežu u jugoistočnoj Evropi pod brendom United Fiber

BiznisRegion

5.6.2024 08:23 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

United Grupa stvara jedinstvenu optičku mrežu u jugoistočnoj Evropi pod brendom United Fiber United Grupa stvara jedinstvenu optičku mrežu u jugoistočnoj Evropi pod brendom United Fiber
Nakon uspešnog osnivanja kompanije United Fiber u Grčkoj 2021. godine, United Grupa je nastavila sa konsolidacijom svog portfolija fiksne infrastrukture u EU (Bugarska, Hrvatska... United Grupa stvara jedinstvenu optičku mrežu u jugoistočnoj Evropi pod brendom United Fiber

Nakon uspešnog osnivanja kompanije United Fiber u Grčkoj 2021. godine, United Grupa je nastavila sa konsolidacijom svog portfolija fiksne infrastrukture u EU (Bugarska, Hrvatska i Slovenija) pod brendom United Fiber, saopštila je United Grupa.

Počevši sa registracijom novouspostavljene kompanije u Sloveniji u martu 2024. godine, koju će pratiti Bugarska i Hrvatska do kraja ove godine, grupa je fokusirana na dalje ubrzavanje i jačanje svojih investicija na ovoj važnoj geografskoj lokaciji.

Moderna širokopojasna infrastruktura povezuje Evropu sa Bliskim istokom i Azijom, odgovarajući na visoku potražnju za tranzit kroz ključna tržišta grupe, navodi se u saopštenju.

„U Srbiji smo od 2000. godine počeli potpuno od nule, a dve decenije kasnije postali smo najveća optička mreža u jugoistočnoj Evropi. U četiri EU zemlje – Grčkoj, Bugarskoj, Hrvatskoj i Sloveniji, United Grupa poseduje 60.000 km backbone i metro mreže. Naša najsavremenija širokopojasna mreža na ovim tržištima doseže do 3,6 miliona domaćinstava i trenutno sprovodimo plan isporuke 475.000 novih FTTH domaćinstava u 2024. godini, sa sličnim tempom u narednim godinama. Naša vizija je da budemo brend prvog izbora za individualne korisnike, poslovne klijente i preferirani partner za javni sektor, kako bismo pomogli digitalizaciji društava i njihovom prosperitetu. Objavljivanjem naših investicionih i implementacionih aktivnosti u kompaniji United Fiber, moći ćemo dodatno da proširimo naše aktivnosti”, rekao je Željko Batistić, potpredsednik za tehnologiju United Grupe.

Tagovi
BIZNIS

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.