REKORDNA GODINA ZA RATARSTVO Srbija neće imati problema sa hranom naredne dve godine, smatra Nedimović

AgrobiznisBiznisSrbijaVesti

17.9.2020 11:50 Autor: Ljiljana Begović 1

REKORDNA GODINA ZA RATARSTVO Srbija neće imati problema sa hranom naredne dve godine, smatra Nedimović REKORDNA GODINA ZA RATARSTVO Srbija neće imati problema sa hranom naredne dve godine, smatra Nedimović
Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović rekao je da korona kriza nije mnogo uticala na srpsku poljoprivredu i da što se tiče hrane – žitarica, voća,... REKORDNA GODINA ZA RATARSTVO Srbija neće imati problema sa hranom naredne dve godine, smatra Nedimović

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović rekao je da korona kriza nije mnogo uticala na srpsku poljoprivredu i da što se tiče hrane – žitarica, voća, povrća, Srbija je „mirna“ naredne dve godine.

On je naveo da je bilo poteškoća sa plasmanom ranog povrća, jer zelene pijace nisu radile, da je bilo problema i sa malim mlekarama, tovnim govedarstvom, ali da je država svima izašla u susret sa merama podrške.

„Što se tiče ratarstva i roda pšenice, kukuruza, suncokreta, ova godina je bila toliko dobra da je mene strah kakva će biti sledeća. Ova godina biće jedna od rekordnih što se tiče ratarstva“, naveo je ministar.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Nedimović podseća da je u aprilu i maju Srbija izvezla oko milion tona pšenice, jer je imala velike lagere. Rodom, ali i cenom proizvoda, mogu biti zadovoljni i voćari.

Nedimović kaže i da je oko 100 proizvoda sa geografskim poreklom dobilo ekskluzivnu priliku na kineskom tržištu.

Naša tri brenda ispunjavaju sve standarde – fruškogorski lipov med, ariljska malina i pirotski kačkavalj„, rekao je Nedimović za TV Pink i dodao da zaslužuju da uđu u tržišnu trku.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...