televizije koje ranije nisu prošle moraju ponovo da se prijave

REM raspisao konkurs za dodelu pete nacionalne frekvencije

BiznisSrbijaU fokusuVesti

10.8.2022 16:23 Autor: Redakcija Biznis.rs 7

REM raspisao konkurs za dodelu pete nacionalne frekvencije REM raspisao konkurs za dodelu pete nacionalne frekvencije
Savet REM-a raspisao je javni konkurs za izdavanje jedne dozvole za emitovanje televizijskog programa na području cele Srbije. Takođe, konkurs obuhvata i dodelu tri... REM raspisao konkurs za dodelu pete nacionalne frekvencije

Savet REM-a raspisao je javni konkurs za izdavanje jedne dozvole za emitovanje televizijskog programa na području cele Srbije. Takođe, konkurs obuhvata i dodelu tri dozvole za emitovanje sa alotmenta Avala, kao i 12 dozvola za radijsko emitovanje na području grada Beograda.

Savet REM-a je na sednici održanoj 29. jula 2022. godine, doneo je odluku o raspisivanju Javnog konkursa za izdavanje dozvole za pružanje medijske usluge televizijskog emitovanja putem terestričkog digitalnog prenosa za područje cele Republike Srbije, objavio je REM na svom sajtu.

Takođe, Savet REM-a je na istoj sednici doneo odluku o raspisivanju Javnog konkursa za izdavanje dozvola za pružanje medijske usluge televizijskog emitovanja putem terestričkog digitalnog prenosa sa alotmenta Avala i medijske usluge radija putem terestričkog analognog prenosa na području regiona Grada Beograda.

REM je, naime, doneo odluku o raspisivanju javnog konkursa za petu nacionalnu frekvenciju koju je pre deset godina izgubila televizija Avala, piše N1.

Predsednica REM-a Olivera Zekić prethodno je navela da je procedura za dodelu pete nacionalne frekvencije ista kao i na prethodnom konkursu. Televizije koje ranije nisu prošle, moraju ponovo da se prijave ako žele da budu kandidati za nacionalnu frekvenciju.

Podsetimo, Savet REM-a je dodelio nacionalne frekvencije televizijama Pink, Prva, Hepi i B92, a radijske nacionalne frekvencije dobili su Hit Music FM, Radio S, Radio S2 i Play radio.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...