za četiri frekvencije konkurisalo 14 televizijskih i sedam radio stanica

REM istim televizijama dodelio nacionalne frekvencije, raspisan konkurs za petu?

BiznisSrbijaU fokusuVesti

29.7.2022 13:39 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

REM istim televizijama dodelio nacionalne frekvencije, raspisan konkurs za petu? REM istim televizijama dodelio nacionalne frekvencije, raspisan konkurs za petu?
Savet Regulatorne agencije za elektronske medije (REM) dodelio je televizijama Pink, Prva, Hepi i B92 nacionalne frekvencije, nezvanično saznaje N1, dok je za petu... REM istim televizijama dodelio nacionalne frekvencije, raspisan konkurs za petu?

Savet Regulatorne agencije za elektronske medije (REM) dodelio je televizijama Pink, Prva, Hepi i B92 nacionalne frekvencije, nezvanično saznaje N1, dok je za petu frekvenciju raspisan konkurs.

Podsetimo, za četiri frekvencije konkurisalo je 14 televizijskih kuća: Pink, Hepi, Nova S, N1, Prva, B92, TV Tanjug, Kurir TV, Kopernikus, TV K1, TV2, Vesti, BK i Una.

Za četiri radijske frekvencije konkurisalo je sedam radija: Radio S, Radio Balkan, Radio Neven, Nacionalni radio Puls Grocka, Play radio, Radio S i Hit Music FM.

Prvi konkurs za dodelu frekvencija za televizijsko i radio emitovanje raspisan je 2006. godine i tada je odlučeno da se dodeli pet televizijskih frekvencija za nacionalnu pokrivenost.

Tada su dozvole dobile B92, Pink, Fox (sada Prva), Avala i Hepi.

Televiziji Avala je oduzeta frekvencija 2012. godine, dok su ostalim televizijama dozvole produžene do ove godine.

Za preostalu, petu dozvolu konkurs je raspisan dva puta 2013. godine, ali nijedan od kandidata (TV Nova i TV Kopernikus) nije dobio dovoljan broj glasova, prenosi N1.

Na konkurs 2018. godine su se prijavili Studio B, Kopernikus i BK Telekom, ali nisu ispunili potrebne uslove, dok u konkurs ove godine uopšte nije uvrštena peta frekvencija.

 • VERA

  30.7.2022 #1 Author

  To se vec znalo, nazalost nisu se postovali kriterijumi.

  Odgovori

 • STRAHINJA

  31.7.2022 #3 Author

  Jao vise i sa ovim, znalo se sve i pre objava, kao da smo sisali vesla

  Odgovori

 • GOCA BG

  7.8.2022 #4 Author

  Vec se sve znalo…

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...