prerađivačka i rudarska industrija ostvaruju najveći rast

Rezultati slovenačke industrije bolji za 18,9 odsto nego prošle godine

EURegionVesti

10.8.2021 15:34 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Rezultati slovenačke industrije bolji za 18,9 odsto nego prošle godine Rezultati slovenačke industrije bolji za 18,9 odsto nego prošle godine
Industrijska proizvodnja u Sloveniji je porasla u junu za 18,9 odsto u odnosu na isti mesec 2020. godine, vođena snažnim rezultatima u prerađivačkoj industriji... Rezultati slovenačke industrije bolji za 18,9 odsto nego prošle godine

Industrijska proizvodnja u Sloveniji je porasla u junu za 18,9 odsto u odnosu na isti mesec 2020. godine, vođena snažnim rezultatima u prerađivačkoj industriji i rudarstvu, objavio je danas Državni zavod za statistiku.

U odnosu na maj, slovenačka industrija je u junu zabeležila rast od 1,6 procenata, prenosi novinska agencija STA.

Prema statističkim podacima, prerađivačka industrija je porasla 20,6 odsto na godišnjem nivou, vađenje ruda i kamena za 19,2 odsto, dok je snabdevanje električnom energijom, gasom i parom opalo za 0,8 procenata.

Slovenačka industrija je u junu takođe premašila nivo proizvodnje iz juna 2019. godine za 5,2 odsto, napominje se u saopštenju statističkog zavoda.

U prvih šest meseci 2021. godine, industrijska proizvodnja u Sloveniji je porasla za 13,7 procenata u odnosu na isti lanjski period, a u poređenju sa prvim polugodištem pretkrizne 2019. godine bila je veća za 2,0 odsto.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...