RUSI PRONAŠLI IZUZETNO REDAK PURPURNO ROZE DIJAMANT Dragi kamen „Duh ruže“ procenjen na oko 38 miliona dolara

SvetVesti

12.10.2020 14:08 Autor: Julijana Vincan 1

RUSI PRONAŠLI IZUZETNO REDAK PURPURNO ROZE DIJAMANT Dragi kamen „Duh ruže“ procenjen na oko 38 miliona dolara RUSI PRONAŠLI IZUZETNO REDAK PURPURNO ROZE DIJAMANT Dragi kamen „Duh ruže“ procenjen na oko 38 miliona dolara
Izuzetno redak purpurno-roze dijamant iskopan u Rusiji, mogao bi da dostigne cenu od 38 miliona dolara na aukciji na kojoj će biti izložen 11.... RUSI PRONAŠLI IZUZETNO REDAK PURPURNO ROZE DIJAMANT Dragi kamen „Duh ruže“ procenjen na oko 38 miliona dolara

Izuzetno redak purpurno-roze dijamant iskopan u Rusiji, mogao bi da dostigne cenu od 38 miliona dolara na aukciji na kojoj će biti izložen 11. novembra, objavljeno je iz aukcijske kuće Sotheby’s.

Dobio je ime po ruskom baletu „Duh ruže“ i najveći je koji je ponuđen na ovoj aukciji. Reč je o dijamantu od 14,83 karata, izvađenom iz najvećeg nalazišta roze dijamanata.

Roze dijamant
Foto: Tanjug/AP

„Naći roze dijamante u prirodi veoma je teško i retko, u bilo kojoj veličini. Samo jedan procenat svih roze dijamanata je veći od 10 karata“, izjavio je Gari Šuler (Gary Suler), direktor Sotheby’s kuće.

Roze dijamant
Foto: Tanjug/AP

Dijamant će biti prikazan u Hongkongu, Singapuru i Tajpehu, pre nego što stigne, 11. novembra, na aukciju u Ženevu.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...