deseti dan sukoba

Rusija proglasila zatišje u Ukrajini zbog humanitarnih konvoja

SvetVesti

5.3.2022 08:51 Autor: Redakcija Biznis.rs 14

Rusija proglasila zatišje u Ukrajini zbog humanitarnih konvoja Rusija proglasila zatišje u Ukrajini zbog humanitarnih konvoja
Rusija je proglasila zatišje u Ukrajini, koji po moskovskom vremenu počinje u 10 sati u subotu, kako bi se omogućilo civilima da napuste gradove... Rusija proglasila zatišje u Ukrajini zbog humanitarnih konvoja

Rusija je proglasila zatišje u Ukrajini, koji po moskovskom vremenu počinje u 10 sati u subotu, kako bi se omogućilo civilima da napuste gradove Marijupolj i Volnovahu, javio je Interfaks, prenosi Bloomberg, pozivajući se na rusko Ministarstvo odbrane.

Ukrajina je potvrdila sporazum o koridorima, uključujući prekid vatre kako bi se omogućilo ljudima da izađu, rekao je David Arahamiia, visoki član stranke predsednika Volodimira Zelenskog i član dela pregovaračkog tima iz Ukrajine.

Američka senatorka Elizabet Voren (Elizabeth Warren), kritičarka Wall Street-a, rekla je da banke „podrivaju“ sankcije Rusiji tako što se opterećuju korporativnim dugom nacije i predlažu klijentima da jeftino kupuju imovinu.

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija sastaće se u ponedeljak da razgovara o humanitarnoj situaciji u Ukrajini. Francuska i meksička misija pri UN traže da Savet odobri rezoluciju kojom se poziva na nesmetan humanitarni pristup Ukrajini.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski ocenio je NATO kao „slab“ jer je odbio da nametne zonu zabrane letova iznad Ukrajine dok Rusija pojačava svoje napade.

U Briselu, državni sekretar Entoni Blinken (Antony Blinken) rekao je da SAD i saveznici pružaju „obimnu“ podršku Ukrajini, ali da imaju odgovornost da osiguraju da se rat ne širi čak i kada je spreman da se pogorša, prenosi Bloomberg.

  • SANJA

    5.3.2022 #1 Author

    To je dokaz da Putin ne udara na ljude nego na vladu,sta ce vise dokaza da je isprozivan ,cackali su,cackali i on je odgovorio

    Odgovori

  • MARKO7

    5.3.2022 #4 Author

    Pa Putin im je lepo odgovorio. Sad neka čačkaju. Mada nebih voleo da se Putin toliko naljuti sve im sabotiraju.

    Odgovori

  • MAJALG

    5.3.2022 #5 Author

    Pokazatelj da se ovaj rat ne vodi protiv obicnog naroda nego svetskih sila koji hoce da zauzmu granicu Ukrajine sa Rusijom i na taj nacin ugroze vojnu ravnopravnost.

    Odgovori

  • TATJANA

    5.3.2022 #6 Author

    Dokaz da se vodi racuna o ljudskim zivotima

    Odgovori

  • Anna

    5.3.2022 #7 Author

    Svaka priča ima dve strane- lice i naličje. A istina je negde između ta dva. Samo treba znati pročitati između redova.

    Odgovori

  • DANIJELA

    5.3.2022 #8 Author

    Deseti dan i resecne se ne nazire.Uzas.

    Odgovori

  • Dzebac

    5.3.2022 #9 Author

    Rat nikome nije dobro doneo. Ali zaista poštujem Rusiju jer sve što su do sada uradili rade isključivo zbog zaštite svoje zemlje, granica… Amerika i Nato treba malo da razmisle šta rade…

    Odgovori

  • GOCA BG

    5.3.2022 #11 Author

    Do svega ovog ne bi ni doslo da se nisu oglusili na Putinova upozorenja od ranije…

    Odgovori

  • TIKA

    6.3.2022 #12 Author

    Postoje neka pravila I u ratu koje ipak treba postovati

    Odgovori

  • LEPOSAVA

    6.3.2022 #13 Author

    Ljudski potez jos jednom….🤝

    Odgovori

  • jelena93

    25.5.2022 #14 Author

    Svaka čast na ovom potezu..

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...