zbog povećanja potrošnje i cene na međunarodnom tržištu

Rusija želi nultu carinu za ivericu

BiznisBolji posaoSvetVesti

18.8.2021 17:54 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Rusija želi nultu carinu za ivericu Rusija želi nultu carinu za ivericu
Pododbor za carinsko i tarifno regulisanje u Rusiji poslaće Evroazijskoj ekonomskoj komisiji predlog da se utvrde nulte stope uvoznih dažbina za iverice, saopštilo je... Rusija želi nultu carinu za ivericu

Pododbor za carinsko i tarifno regulisanje u Rusiji poslaće Evroazijskoj ekonomskoj komisiji predlog da se utvrde nulte stope uvoznih dažbina za iverice, saopštilo je Ministarstvo ekonomskog razvoja Rusije.

„Planirano je da se na predlog Kazahstana svedu uvozne carine za iverice na nulte stope. Prema podacima ruskog Ministarstva industrije i trgovine, potrošnja iverica u Rusiji je porasla, a njihova cena na međunarodnom tržištu postala je veća. Usvojena mera ima za cilj stabilizaciju tržišta građevinskog materijala i njegovo zasićenje proizvodima “, istakli su iz ministarstva, a preneo je TASS.

Pododbor je odlučio da smanji uvozne carine za avionske motore sa nula na pet odsto do 31. decembra 2023. godine. Prema njihovim rečima, primena ove mere pozitivno će uticati na tržišta vazdušnog transporta zemalja članica Evroazijske ekonomske unije, zbog smanjenih troškova nabavke i rada novih aviona domaće proizvodnje, u prvom redu MC-21. Kako navode, ušteđena sredstva proizvođačima će biti dodeljena za nadogradnju i razvoj proizvodnje, što će omogućiti podršku većoj stopi prodaje aviona.

Doneta je i odluka o produženju efekta uvozne carine od pet procenata na betonske mešalice i mešalice za injektiranje za domaćinstvo u periodu od tri godine. Planirano je i smanjenje uvoznih carina na mikrotalasne pećnice na nulu do 31. decembra 2023. godine, piše TASS.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...