Finansijski izveštaj avio-kompanije prikazuje velike gubtike u vreme pandemije

Ryanair imao gubitke od 306 miliona evra u poslednjem kvartalu, 78 odsto manje saobraćaja

BerzaNovacSvetVesti

1.2.2021 13:39 Autor: Marko Miladinović 0

Ryanair imao gubitke od 306 miliona evra u poslednjem kvartalu, 78 odsto manje saobraćaja Ryanair imao gubitke od 306 miliona evra u poslednjem kvartalu, 78 odsto manje saobraćaja
Kompanija Ryanair Holdings plc objavila je redovan tromesečni finansijski izveštaj, sa više nego alarmantnim pokazateljima. U tromesećnom periodu oktobar-decembar 2020. godine, avio-kompanija poznata po... Ryanair imao gubitke od 306 miliona evra u poslednjem kvartalu, 78 odsto manje saobraćaja

Kompanija Ryanair Holdings plc objavila je redovan tromesečni finansijski izveštaj, sa više nego alarmantnim pokazateljima. U tromesećnom periodu oktobar-decembar 2020. godine, avio-kompanija poznata po svojim čarter letovima zabeležila je 306 miliona evra gubitka, u poređenju sa 88 miliona profita prethodne godine.

U ove troškove, doduše, uračunato je i obezbeđivanje slotova za kompanijine letove na londonskom aerodromu Stansted sve do kraja 2028. godine, kao i narudžbina još 75 letelica tipa B737-8200.

U Ryanairu se očigledno pripremaju za neka bolja vremena, imajući u vidu da je saobraćaj njihovim letelicama opao za čitavih 78 procenata u poslednjem posmatranom tromesečju.

Kako se navodi u izveštaju, otkazivanja i zabrana letova najviše je pogodila britansku kompaniju krajem decembra, kada bi tradicionalno trebalo da ostvaruje najveću zaradu, zbog praznične potražnje. Tokom čitavog decembra broj prevezenih putnika opao je za 83 odsto, na 1,9 putnika.

Zbog sveha navedenog u Ryanair Holdings plc su smanjili očekivanja za 2021. godinu na „između 26 i 30 miliona prevezenih putnika“, kao i da će aktuelne mere zabrane ili otkazivanja letova potrajati barem do polovine proleća.

Kretanje vrednosti akcija Ryanair Holdings plc u poslednja tri meseca/NASDAQ – Tradingview

Vrednost akcija Ryanair Holdings plc je u padu 3,92 procenta po NASDAQ indeksu, po ceni od oko 95 dolara. Očekuje se blagi nastavak negativnog trenda po otvaranju trgovanja na Wall Streetu, u skladu sa sentimentom ulagača na Londonskoj berzi po objavljivanju ovog finansijskog izveštaja.

Akcije kompanije su od polovine novembra imale pozitivan trend, zahvaljujući pozivitnim vestima o masovnoj vakcinaciji stanovništva i od tada u dobroj meri nadomestile pad ostvaren tokom jeseni.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...