Najavljen niz B2B sastanaka u januaru

Saradnja poslovnih žena Srbije i preduzetnica iz UAE

InovacijePreduzetnikSvetVesti

22.10.2021 14:23 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Saradnja poslovnih žena Srbije i preduzetnica iz UAE Saradnja poslovnih žena Srbije i preduzetnica iz UAE
Sektor preduzetništva Privredne komore Srbije (PKS) sarađivaće intenzivnije na povezivanju i umrežavanju preduzetnica iz Srbije sa predstavnicama poslovnih žena Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE). To... Saradnja poslovnih žena Srbije i preduzetnica iz UAE

Sektor preduzetništva Privredne komore Srbije (PKS) sarađivaće intenzivnije na povezivanju i umrežavanju preduzetnica iz Srbije sa predstavnicama poslovnih žena Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE).

To je potvrđeno memorandumima o saradnji koje je u Biznis habu Srbije na svetskoj izložbi Expo 2020 Dubai potpisala direktorka Sektora za preduzetništvo u PKS Branislava Simanić sa predsednicom Saveta poslovnih žena UAE Faridom Al Avandi (Farida Al Awandhi), predsednicom Saveta poslovnih žena Privredne komore Adžman Amnom Kalifa Al Ali (Amna Khalifa Al Ali) i predsednikom Privredne komore emirata Um Al Kuvain Jusefom Kalfan Tahonom (Yousef Khalfan Tahnoun), navodi se u zvaničnom saopštenju PKS.

Prema rečima Branislave Simanić, planirane su zajedničke aktivnosti sa poslovnim ženama UAE usmerene na edukaciju, razmenu znanja i iskustava, kako bi se srpskim preduzetnicama olakšalo pozicioniranje na tržištu Emirata.

Simanić je dodala da će biti organizovan niz zajedničkih događaja i B2B (business-to-business) sastanaka poslovnih žena Srbije sa preduzetnicama iz UAE u januaru, kada je u okviru svetske izložbe Expo 2020 Dubai planirana nedelja ženskog preduzetništva. Kako je navela, to će značajno doprineti unapređenju međusobne saradnje.

Naše preduzetnice od poslovnih žena iz Dubajia i UAE mogu da nauče kako da budu što inovativnije, jer ulaganjem u inovacije njihovi biznisi mogu biti konkurentniji na tržištu, a samim tim i održivi na duži vremenski rok. Takođe, preduzetnice iz UAE mogu da ostvare odlične poslovne kontakte sa našim preduzetnicima da plasiraju svoje proizvode i usluge na tržište Srbije, navodi predstavnica PKS.

PKS prepoznala je žensko preduzetništvo kao snažan resurs novog zapošljavanja zbog čega je pre nekoliko godina, u okviru Sektora preduzetništva PKS, formirana Sekcija za žensko preduzetništvo kako bi osnažili dame i podstakli ih da počinju sopstveni biznis.

Privredna komora Srbije

RESAVSKA 13, 11050 Beograd (Vračar), Srbija

Poslovni prihodi (EUR):
22.416.465,97 (2019)
Broj zaposlenih:
(2019)

Sekcija za žensko preduzetništvo PKS okuplja veliki broj preduzetnica, vrlo uspešnih poslovnih žena, ali i onih koje još razvijaju svoje biznise, i one upravo od svojih koleginica mogu, kroz primere dobre prakse, mnogo da saznaju i unaprede svoje poslovanje.

„Ovim memorandumima otvaramo vrata našim preduzetnicama i poslovnim ženama da se lakše, brže i kvalitetnije umrežavaju sa poslovnim ženama iz UAE“, istakla je Simanić i najavila povezivanje i sa drugim ženskim poslovnim asocijacijama u UAE.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...