SAVETI ISKUSNIH KONSULTANATA ZA BOLJE POSLOVANJE Besplatni programi za mikro, mala i srednja preduzeća

BiznisBolji posaoMoja firmaPoslovanjePreduzetnikSrbijaVesti

30.11.2020 17:11 Autor: Marija Jovanović 0

SAVETI ISKUSNIH KONSULTANATA ZA BOLJE POSLOVANJE Besplatni programi za mikro, mala i srednja preduzeća SAVETI ISKUSNIH KONSULTANATA ZA BOLJE POSLOVANJE Besplatni programi za mikro, mala i srednja preduzeća
Centar za digitalnu transformaciju Privredne komore Srbije pozvao je mikro, mala i srednja preduzeća da se prijave za besplatni konsultantski program Speed 2.0 koji... SAVETI ISKUSNIH KONSULTANATA ZA BOLJE POSLOVANJE Besplatni programi za mikro, mala i srednja preduzeća

Centar za digitalnu transformaciju Privredne komore Srbije pozvao je mikro, mala i srednja preduzeća da se prijave za besplatni konsultantski program Speed 2.0 koji je namenjen ublažavanju posledica izazvanih pandemijom Covid-19.

Privredna društva koja budu selektovana za učešće u programu imaće jedinstvenu priliku da iskoriste ekspertizu iskusnog konsultanta koji će online analizirati njihove načine poslovanja i predložiti unapređenja, saopštila je PKS.

Poslovni sastanak
Foto: Pixabay.com

Takođe, preduzeća će tokom jednodnevnih konsultacija dobiti mogućnost da pronađu rešenje za probleme stvorene pandemijom, ali i one koji su postojali ranije, a koje je aktuelna situacija pogoršala, kroz korake u domenu digitalne transformacije.

Sva mikro, mala i srednja preduzeća koja zapošljavaju između pet i 249 zaposlenih i redovno izmiruju obaveze prema državi, mogu da se prijave za program Speed 2.0 na sajtu Centra za digitalnu transformaciju https://cdt.org.rs/home.

U PKS objašnjavaju da digitalna transformacija ne podrazumeva prevashodno kupovinu hardvera i softvera, time i nove troškove za firme, već, pre svega, predstavlja promenu radi unapređenja komunikacije sa dobavljačima ili kupcima, marketinga, kao i poslovnih procesa i modela.

Žena na poslu
Foto: Unsplash.com

Konsultanti CDT su već radili sa blizu stotinu mikro, malih i srednjih preduzeća u Srbiji u okviru sličnog programa Speed 1.0, tokom prvog talasa pandemije, pomažući firmama da ublaže direktne posledice pandemije.

Inače, sva preduzeća koja apliciraju za program najpre će imati mogućnost da popune dva upitnika – test digitalnog imuniteta i digitalne konkurentnosti. Kroz tu samoevaluaciju dobiće uvid u to koliko su spremna za izazove poslovanja u okruženju, a takođe i kolika je njihova konkurentnost u eri poslovanja, obeleženoj digitalnom transformacijom.

Program Speed 2.0 razvijen je uz podršku Privredne komore Srbije i Nemačke razvojne saradnje koju sprovodi GIZ.


Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...