žabljak i kolašin oborili rekord iz 2019. godine

Sever Crne Gore posebno zadovoljan turističkom sezonom

BiznisPoslovanjeRegionTurizamVesti

27.7.2022 11:52 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Sever Crne Gore posebno zadovoljan turističkom sezonom Sever Crne Gore posebno zadovoljan turističkom sezonom
Milena Vujović iz Nacionalne turističke organizacije Crne Gore (NTO) saopštila je da su turistički poslenici na severu zemlje posebno zadovoljni turističkom sezonom, te da... Sever Crne Gore posebno zadovoljan turističkom sezonom

Milena Vujović iz Nacionalne turističke organizacije Crne Gore (NTO) saopštila je da su turistički poslenici na severu zemlje posebno zadovoljni turističkom sezonom, te da Žabljak i Kolašin beleže veći broj turista u odnosu na rekordnu 2019. godinu.

„Veći broj turista beleži i Tivat, a kada je reč o sezoni u celoj zemlji, zabeležen je rast od 63 odsto u odnosu na prošlu i ostvarenje od 96 odsto u odnosu na 2019. godinu“, rekla je Vujović, prenela je agencija Mina.

Prema njenim rečima, u Crnoj Gori je prošlog petka boravilo 143.000 turista, što je nešto više u odnosu na prošlu godinu i 84 odsto u odnosu na rekordnu 2019. godinu, prenosi agencija Mina.

”To nam govori da je predsezona bila uspešna i da je sezona dobra”, poručila je Vujović, dodajući da je u hotelskom smeštaju trenutno 38.000 gostiju, što je za šest odsto više u odnosu na 2019. godinu.

“Prema podacima Centralne banke (CBCG), za sada je prihodovano oko 45 miliona evra, što je rast od 86 odsto u odnosu na prošlu godinu i ostvarenje od 96 odsto u odnosu na 2019. godinu”, rekla je Vujović.

Kada je reč o strukturi gostiju ona je, kako je rekla, izmenjena, te pored turista iz regiona najveći broj njih dolazi iz Velike Britanije, Francuske, Nemačke, kao i iz Izraela.

  • TATJANA

    27.7.2022 #1 Author

    Koliko se zna sa lica mesra, posecenost nije vas zavidna

    Odgovori

  • TINA

    28.7.2022 #2 Author

    Ineresantan podatak

    Odgovori

  • GOCA BG

    7.8.2022 #3 Author

    Odlicno ako je stvarno tako…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...