potrebne količine struje nisu problem

Severna Makedonija pregovara sa Bugarskom o ceni uvoza električne energije

BiznisEUNovacRegionVesti

16.9.2022 14:17 Autor: Redakcija Biznis.rs 15

Severna Makedonija pregovara sa Bugarskom o ceni uvoza električne energije Severna Makedonija pregovara sa Bugarskom o ceni uvoza električne energije
Ministar privrede Severne Makedonije Krešnik Bekteši, saopštio je da će delegacija te zemlje u petak boraviti u Bugarskoj, radi dogovora o potrebnim količinama i... Severna Makedonija pregovara sa Bugarskom o ceni uvoza električne energije

Ministar privrede Severne Makedonije Krešnik Bekteši, saopštio je da će delegacija te zemlje u petak boraviti u Bugarskoj, radi dogovora o potrebnim količinama i ceni električne energije.

Bekteši je naglasio da potrebne količine struje nisu problem, ali će se pregovarati kako bi se električna energija obezbedila po najpovoljnijim cenama, javlja skopska Večer, prenosi Mina.

„Svi napori koje ulažemo usmereni su na to da imamo racionalne cene koje mogu da podnesu naše kompanije koje su na slobodnom tržištu“, rekao je Bekteši.

On je ponovio da će Elektroprivreda Severne Makedonije pokriti sve potrebe kupaca koji električnu energiju dobijaju po regulisanim cenama, kao i da se ta cena neće menjati do kraja godine.

Bekteši je rekao da premijer Dmitar Kovačevski razgovara sa svim kolegama iz okruženja, kako bi se postigao dogovor o potrebnim količinama gasa i električne energije za privredu.

On je, nakon razgovora u Privrednoj komori Severne Makedonije sa kompanijama koje su najveći kupci električne energije, rekao da privreda ima rok do utorka da formuliše svoje zahteve u pogledu količine električne energije.

Predstavnici deset velikih makedonskih preduzeća zatražili su da budu uključeni u donošenje mera u energetici, koje će vlada osmisliti do 28. septembra.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...