Nove cene goriva važiće barem do 23. septembra

Ponovo pojeftinili benzin i evrodizel

SrbijaVesti

16.9.2022 12:52 Autor: Redakcija Biznis.rs 8

Ponovo pojeftinili benzin i evrodizel Ponovo pojeftinili benzin i evrodizel
Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija objavilo je danas nove cene goriva koje će važiti do petka 23. septembra. Maksimalna cena evrodizela narednih sedam dana... Ponovo pojeftinili benzin i evrodizel

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija objavilo je danas nove cene goriva koje će važiti do petka 23. septembra.

Maksimalna cena evrodizela narednih sedam dana biće 216 dinara, a maksimalna cena bezolovnog benzina BMB 95 biće 174 dinara po litru, saopštilo je ministarstvo.

U odnosu na cene koje su važile poslednjih sedam dana, dizel je pojeftinio 1,5 dinar, dok je benzin pojeftinio za tri dinara po litru.

Podsetimo, Vlada Srbije je od početka godine u nekoliko navrata produžavala uredbu kojom se maksimalne cene benzina i evrodizela ograničavaju, a prva Uredba o ograničenim maloprodajnim cenama evrodizela i benzina usvojena je još 10. februara ove godine.

Naredna odluka biće doneta za sedam dana, a 30. septembra biće odlučeno da li će se ovakav sistem određivanja cena, uveden zbog krizne situacije na globalnom tržištu goriva, nastaviti i dalje.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...