SEVERNA MAKEDONIJA IZDVAJA OKO TRI MILIONA EVRA POMOĆI ZA 87 FIRMI Većinu kompanija čine mikro, mala i srednja preduzeća

RegionVesti

20.9.2020 11:57 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

SEVERNA MAKEDONIJA IZDVAJA OKO TRI MILIONA EVRA POMOĆI ZA 87 FIRMI Većinu kompanija čine mikro, mala i srednja preduzeća SEVERNA MAKEDONIJA IZDVAJA OKO TRI MILIONA EVRA POMOĆI ZA 87 FIRMI Većinu kompanija čine mikro, mala i srednja preduzeća
Finansijsku pomoć vlade Severne Makedonije dobiće 87 preduzeća, u sklopu trećeg paketa mera za prevazilaženje posledica pandemije, prenosi MIA. Budžet za realizaciju ovog paketa... SEVERNA MAKEDONIJA IZDVAJA OKO TRI MILIONA EVRA POMOĆI ZA 87 FIRMI Većinu kompanija čine mikro, mala i srednja preduzeća

Finansijsku pomoć vlade Severne Makedonije dobiće 87 preduzeća, u sklopu trećeg paketa mera za prevazilaženje posledica pandemije, prenosi MIA.

Budžet za realizaciju ovog paketa mera iznosi oko tri miliona evra, pri čemu će 1,7 miliona evra obezbediti Fond za inovacije i tehnološki razvoj, dok preostalih 1,3 miliona evra predstavljaju sredstva koja su obezbedila preduzeća.

Većinu kompanija koja će dobiti pomoć, oko 60 odsto, čine mala preduzeća, 33 odsto su mikro preduzeća, a sedam odsto srednja.

Direktor Fonda za inovacije i tehnološki razvoj Jovan Despotovski je na konferenciji za novinare rekao da se na javni poziv prijavilo 166 kompanija, a da je u uži izbor ušlo 123.

Zamenik premijera Severne Makedonije za ekonomiju Fatmir Bitići je izjavio se da se nada da će se kompanije brzo prilagoditi novim okolnostima i vratiti uspešnom poslovanju u što je moguće kraćem roku. Bitići je rekao da će merama biti podržano oko 1.300 radnih mesta.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...