SEZONA U SRBIJI IPAK NIJE U POTPUNOSTI IZGUBLJENA Kapaciteti na Zlatiboru skoro popunjeni, veći broj stranih turista u Subotici i Paliću

BiznisIzdvajamoSrbijaTurizamVesti

11.8.2020 13:35 Autor: Marija Jovanović 1

SEZONA U SRBIJI IPAK NIJE U POTPUNOSTI IZGUBLJENA Kapaciteti na Zlatiboru skoro popunjeni, veći broj stranih turista u Subotici i Paliću SEZONA U SRBIJI IPAK NIJE U POTPUNOSTI IZGUBLJENA Kapaciteti na Zlatiboru skoro popunjeni, veći broj stranih turista u Subotici i Paliću
Turistička sezona u Srbiji ipak nije u potpunosti izgubljena. I dok Zlatibor beleži ogromnu posećenost, u Vojvodini je situacija nešto drugačija. Ipak, rezultati su... SEZONA U SRBIJI IPAK NIJE U POTPUNOSTI IZGUBLJENA Kapaciteti na Zlatiboru skoro popunjeni, veći broj stranih turista u Subotici i Paliću

Turistička sezona u Srbiji ipak nije u potpunosti izgubljena. I dok Zlatibor beleži ogromnu posećenost, u Vojvodini je situacija nešto drugačija. Ipak, rezultati su ohrabrujući jer u ovom delu Srbije pojedine destinacije beleže veći broj stranih turista.

Kada su smeštajni kapaciteti u pitanju, situacija je u većini mesta slična. Sve više domaćih turista zainteresovano je za privatne objekte – seoska domaćinstva i vikendice.

Foto: TO Zlatibor

Na Zlatiboru trenutno boravi više od 25.000 gostiju a popunjenost smeštaja je veća od 95 procenata, rekao je direktor Turističke organizacije Zlatibor Vladimir Živanović.

„Veće interesovanje je za seoska domaćinstva, smeštaj u prirodi, vikendice, svež vazduh i prirodu „, rekao je on na online konferenciji „Turizam u regionu u godini koju je pojela korona“ u organizaciji Color press group.

Foto: TO „Zlatibor“

Kako je istakao Živanović, najveći izazov bio je ubediti ljude da je destinacija bezbedna. On je za Biznis.rs potvrdio da opština Čajetina čini sve da se turisti na Zlatiboru osećaju sigurno i bezbedno.

Među preventivnim merama u zaštiti od korona virusa značajno mesto zauzima svakodnevna dezinfekcija trgova, ulica, parkova i svih prostorija javnih ustanova na Zlatiboru, i na kompletnoj teritoriji opštine, objasnio je Živanović.

Foto: TO „Zlatibor“

Hotelijeri i ostali ugostitelji svoje kapacitete prilagodili su merama bezbednosti, naglasio je i dodao da je 90 odsto gostiju iz Srbije, a ima posetilaca i iz BiH.

 I pored manjeg broja turista Vojvodina prkosi lošoj sezoni

Vojvodinu je za pola godine posetilo 111.000 turista što je 54 posto manje nego 2019. godine, ali je reč o ohrabrujućem rezultatu, izjavila je direktorka Turističke organizacije Vojvodine Nataša Pavlović.

Prema njenim rečima, u Vojvodini je ostvareno 50 odsto manje noćenja nego u prvoj polovini 2019. godine. Međutim, Subotica i Palić beleže porast stranih turista, a dobar rezultat, kada je reč o seoskom turizmu, postigao je Žabalj.  

Foto: TO Subotica

Vaučeri u Vojvodini su ove godine na višem nivou nego do sada. Popunjenost privatnog smeštaja u seoskom turizmu je visoka. Do kraja avgusta i prva polovina septembra su prema rezervacijama popunjeni„, rekla je ona na online konferenciji.

Pored digitalnog marketinga, TOV promovisala je i obilazak Vojvodine bicklom, više ruta u Potiskim opštinama, dok su vojvođanski izleti najviše pažnje privukli zahvaljujući kampanji „Tako blizu, a tako uzbudljivi“.

Foto: TO Subotica

Takođe, kako ističe Pavlović, pokrenuta je i kampanja „Odmor na vojvođanski način“ koja će obuhvatiti gradove Vršac, Sombor, Apatin, Inđiju i Staru Pazovu.

Granice sa Rumunijom otvorene su prošle nedelje, a prema rečima direktorke TOV, rezultati su već vidljivi.

  • NINICA

    3.6.2022 #1 Author

    Nije izgubljena iz razloga zato što imamo jako lepe destinacije u Srbiji.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...