za potrebe nemačkog grada dogovorena dostava 12 šinskih gradskih vozila

Siemens Mobility isporučuje prvi tramvaj za Nirnberg

SrbijaVesti

19.11.2021 16:56 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Siemens Mobility isporučuje prvi tramvaj za Nirnberg Siemens Mobility isporučuje prvi tramvaj za Nirnberg
Siemens Mobility Srbija isporučuje prvi tramvaj za grad Nirnberg u potpunosti proizveden u kragujevačkoj fabrici, saopšteno je danas iz te kompanije. Kako navode, to... Siemens Mobility isporučuje prvi tramvaj za Nirnberg

Siemens Mobility Srbija isporučuje prvi tramvaj za grad Nirnberg u potpunosti proizveden u kragujevačkoj fabrici, saopšteno je danas iz te kompanije.

Kako navode, to je prvi od ukupno 12 tramvaja koji će se u Srbiji graditi za potrebe tog nemačkog grada, prenosi Tanjug.

Zajedno sa metro vozovima G1 koje takođe isporučuje Siemens Mobility, Avenio tramvaji proizvedeni u Šumadiji će takođe biti suštinski deo modernizacije javnog gradskog prevoza u koji Nirnberg aktivno ulaže.

U saopštenju se navodi da je montaža tog kontigenta tramvaja počela na leto 2021. godine, a proizvodnja je u toku.

Avenio tramvaji zasnovani su na modularnom pristupu proverenih sistema i komponenti koji omogućavaju prilagođavanje potrebama kupaca, što za Avenio Nirnberg podrazumeva – dužinu vozila od 36,9 metara, širinu vozila od 2,30 metara, maksimalnu brzinu od 70 kilometara na čas i kapacitet za smeštaj 218 putnika.

Fabrika u Kragujevcu je počela sa proizvodnjom komponenti za Siemens Mobility vozila u leto 2018. godine, a 2020. je preuzela završnu montažu i puštanje u rad kompletnih šinskih vozila, tj. Avenio modela tramvaja za odabrane projekte.

SIEMENS MOBILITY DOO CEROVAC

Sobovica BB, 34000 CEROVAC, Srbija

Poslovni prihodi (RSD):
43.043.463,10 (2020)
Broj zaposlenih:
748 (2020)

Nirnberg je treći grad u Evropi čije Avenio tramvaje isporučuje kragujevačka fabrika. Trenutno Siemens u Srbiji zapošljava više od 850 zaposlenih.

Fabrika takođe ima inženjerski centar koji privlači vrhunske lokalne inženjerske talente, dajući važan doprinos proizvodnom i inženjerskom otisku kompanije Siemens Mobility u Evropi, dodaje se u saopštenju kompanije.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...