Do 8. jula radnici se izjašnjavaju o Stellantisovom programu za rad u Slovačkoj

Sindikat Fiata blizu dogovora o položaju zaposlenih iz osetljivih grupa

SrbijaU fokusuVesti

6.7.2022 08:54 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Sindikat Fiata blizu dogovora o položaju zaposlenih iz osetljivih grupa Sindikat Fiata blizu dogovora o položaju zaposlenih iz osetljivih grupa
Predsednik Samostalnog sindikata kragujevačkog Fiata Saša Đorđević izjavio je, posle pregovora sa predstavnicima države u Predsedništvu Srbije, da su na korak od finalnog dogovora... Sindikat Fiata blizu dogovora o položaju zaposlenih iz osetljivih grupa

Predsednik Samostalnog sindikata kragujevačkog Fiata Saša Đorđević izjavio je, posle pregovora sa predstavnicima države u Predsedništvu Srbije, da su na korak od finalnog dogovora o položaju zaposlenih iz osetljivih grupa, kao i zapošljavanju radnika koji su dobili otpremnine.

Po izlasku iz zgrade Predsedništva, Đorđević je rekao novinarima da su predati spiskovi radnika kragujevačkog Fiata koji pripadaju osetljivim grupama, te da se nada da će ubrzo biti pozitivnog rešenja, prenosi RTS.

Đorđević je rekao i da su razgovarali o pomoći Vlade Srbije da se ubrzano zaposli više od 490 radnika koji su dobili otpremnine. Najavio je da će sa predstavnicima Ministarstva odbrane narednih dana obići kompanije namenske industrije u Kragujevcu.

On je potvrdio da ove nedelje teče izjašnjavanje radnika o novom Stellantisovom programu koji podrazumeva tri meseca rada u Slovačkoj, pa mesec dana rada u Kragujevcu. Takođe, nada se da će u slučaju potrebe biti moguće produženje rokova.

Sa predstavnicima zaposlenih Fiata u utorak su razgovarali ministarka privrede Anđelka Atanasković, ministarka rada Darija Kisić, šef kabineta predsednika Ivica Kojić, kao i direktori namenskih fabrika.

Kakva je situacija u fabrici Zastava Tervo?

Troje predstavnika zaposlenih u Fiatu u utorak su posetili kompaniju Zastava Tervo u Kragujevcu, jednu od fabrika u kojoj bi trebalo da bude zaposlen deo radnika Fiata.

“Zastava terenska vozila Tervo“ bavi se proizvodnjom terenskih i borbenih vozila u Kragujevcu, a prema rečima Igora Anđića, danas su došli da se upoznaju sa uslovima u ovoj fabrici, koje će preneti svojim kolegama.

„Naišli smo na lep prijem poslovodstva u Zastava Tervo, ali nismo baš zadovoljni uslovima za zapošljavanje većeg broja radnika u ovom trenutku. „, kazao je Anđić.

Mi u ovom trenutku, kako je naveo, ne znamo broj radnika koji je njima potreban, oni nas uveravaju da će biti primanja radnika, ima određenih pozicija koje su im potrebne, uglavnom mašinske struke.

  • TATJANA

    6.7.2022 #1 Author

    Mislila sam da je zavrseno, kad ono jos korak

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...