Radnici se brinu za svoju poziciju

Sindikat kragujevačke fabrike Fiat Plastik traži sastanak sa upravom FCA Srbija

AutomobiliBiznisSrbijaVesti

4.5.2022 08:49 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Sindikat kragujevačke fabrike Fiat Plastik traži sastanak sa upravom FCA Srbija Sindikat kragujevačke fabrike Fiat Plastik traži sastanak sa upravom FCA Srbija
Samostalni sindikat kragujevačke fabrike Fiat Plastik (zapravo FCA Plastics) koja je u vlasništvu fabrike Fiat Chrysler Automobiles (FCA) Srbija, zatražio je od uprave te... Sindikat kragujevačke fabrike Fiat Plastik traži sastanak sa upravom FCA Srbija

Samostalni sindikat kragujevačke fabrike Fiat Plastik (zapravo FCA Plastics) koja je u vlasništvu fabrike Fiat Chrysler Automobiles (FCA) Srbija, zatražio je od uprave te kompanije da na zvaničnom sastanku odgovori radnicima na ključna pitanja posle najave proizvodnje električnog modela od 2024. godine.

Zamenik predsednika tog sindikata Zoran Miljković je rekao agenciji Beta da predstavnicima reprezentativnog sindikata Fiat Plastika nije bio najavljen dolazak u Kragujevac visoke delegacije korporacije Stellantis u kojoj je i FCA, te je prošle sedmice održan samo sastanak sa predsednikom Samostalnog sindikata FCA Sašom Đorđevićem, prenosi Ekapija.

„Smatramo da je dobro što je potpisan ugovor o proizvodnji električnog modela u Kragujevcu, ali je i mnogo nepoznanica. Od glavnog menadžera FCA za Srbiju Nikole Jerotijevića tražimo da nam objasni šta će to značiti za uposlenost i radna mesta u fabrikama ove kompanije u zemlji“, rekao je Miljković.

Naveo je da je izvesno da sledi period pripreme za najavljeni početak proizvodnje električnog vozila u drugoj polovini 2024. godine.

On očekuje da će se za tih godinu i po raditi veoma malo, uz šest-sedam meseci plaćenog odsustva.

Miljković kaže da ima saznanja da će radnici u Kragujevcu raditi u maju samo dva dana, a onda će biti upućeni na plaćeno odsustvo do septembra.

„Ključno je pitanje kako će radnici i njihove porodice s minimalnom zaradom da prežive taj tranzicioni period“, rekao je Miljković.

On je istakao da su pitanja sindikata vezana i za uposlenost kada krene proizvodnja električnog vozila, budući da je za nju potrebno manje radnika.

FCA PLASTICS SRBIJA DOO

KOSOVSKA 4, 34000 Kragujevac , Srbija

Poslovni prihodi (EUR):
10.884.621,73 (2020)
Broj zaposlenih:
88 (2020)
  • DJORDJE1

    4.5.2022 #1 Author

    Nadamo se da će sastanak biti održan i da će se radnicima odgovoriti na sva pitanja i zahteve.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...