Neslaganja oko predloženog restrukturiranja

Skupština malih akcionara Đure Đakovića protivi se dolasku češkog investitora

BerzaBiznisInvesticijeRegionVesti

23.8.2022 10:11 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Skupština malih akcionara Đure Đakovića protivi se dolasku češkog investitora Skupština malih akcionara Đure Đakovića protivi se dolasku češkog investitora
Kao i uoči prošle skupštine deoničara na kojoj se glasalo o velikom sređivanju i drastičnom smanjenju temeljnog kapitala grupacije Đuro Đaković, tako i uoči... Skupština malih akcionara Đure Đakovića protivi se dolasku češkog investitora

Kao i uoči prošle skupštine deoničara na kojoj se glasalo o velikom sređivanju i drastičnom smanjenju temeljnog kapitala grupacije Đuro Đaković, tako i uoči nove zakazane za 31. avgust, na kojoj se omogućuje ulazak i dokapitalizaciju privatnom investitoru DD Acquisitionu iz Češke, grupa malih akcionara izlazi s kontrapredlogom.

Članovi Skupštine žele ukazati na posledice predloženih odluka koje su po njihovim tvrdnjama suprotne programu restrukturiranja Đure Đaković koji je odobrila Evropska komisija i za koje smatraju da idu na njihovu štetu, piše Poslovni dnevnik.

Umesto pojednostavljenog smanjenja temeljnog kapitala sa 103 miliona na 51,5 miliona kuna, što bi pokrilo gubitke, te smanjenjem nominalne cene akcije sa 10 na pet kuna, iz Uprave predlažu da se gubitak pokrije svežim kapitalom investitora DD Acquisitiona.

Nakon svakog pojednostavljenog smanjenja kapitala spajanjem akcija bez odgovarajućeg povećanja njihove nominalne vrednosti postojeći akcionari, pojašnjavaju članovi Skupštine, osećaju se pokradeno.

Zbog toga od uprave na skupštini traže pojašnjenje zašto se predloženim restrukturiranjem radi u korist češkog investitora. Njemu će se, sumiraju, pomoći da sa što manjim ulaganjem stekne većinski deo od 75 odsto i omogućiti mu da ne mora uvažavati druge glasove.

ĐURO ĐAKOVIĆ GRUPA d.d.

Ulica 108. brigade ZNG 42, 35000 Slavonski Brod , Hrvatska

Poslovni prihodi (EUR):
2.960.199,36 (2021)
Broj zaposlenih:
14 (2021)

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...