prihodi obezbedili više sredstava

Skupština Pirota usvojila rebalans budžeta povećan za 50 odsto

NovacSrbijaVesti

14.10.2022 18:26 Autor: Redakcija Biznis.rs 15

Skupština Pirota usvojila rebalans budžeta povećan za 50 odsto Skupština Pirota usvojila rebalans budžeta povećan za 50 odsto
Budžet Grada Pirota za ovu godinu, povećan je u petak rebalansom za 50 odsto u odnosu na projektovani iznos, pa je sada 2,9 milijardi... Skupština Pirota usvojila rebalans budžeta povećan za 50 odsto

Budžet Grada Pirota za ovu godinu, povećan je u petak rebalansom za 50 odsto u odnosu na projektovani iznos, pa je sada 2,9 milijardi dinara.

Prema odluci odbornika Skupštine grada, najveće povećanje je na prihodnoj strani po osnovu poreza na zarade, donacija i transfera po odobrenim projektima, prenosi Beta.

Gradonačelnik Pirota Vladan Vasić rekao je da se ovim rebalansom ispunjavaju zahtevi gotovo svih budžetskih korisnika.

Pored sredstava koja su planirana u budžetu za lečenje bolesnih osoba, na predlog gradonačelnika, odbornici su odlučili i da se članovi Veća, skupštinskih komisija i odbornici odreknu dnevnica u korist lečenja bolesne dece.

Usvojen je i kadrovski plan Gradske uprave, službe za internu reviziju i gradskog pravobranilaštva.

Odbornici su odlučili i da se na zahtev JP „Vodovod i kanalizacija“ i JP „Komunalac“ povećaju cene komunalnih usluga za sedam, odnosno 6,3 odsto. Usvojen je i program i plan energetske efikasnosti grada.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...