Više kompanija zainteresovano za saradnju

Slovačka Tatravagonka planira proširenje poslovanja u Srbiji

BiznisFirme u fokusuSrbijaU fokusuVesti

12.10.2022 15:55 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Slovačka Tatravagonka planira proširenje poslovanja u Srbiji Slovačka Tatravagonka planira proširenje poslovanja u Srbiji
Tatravagonka i još neke slovačke kompanije koje posluju u Srbiji, prema rečima ambasadora Slovačke Fedora Rosohe, planiranju proširenje poslovanja na ovom tržištu. Ministarstvo privrede... Slovačka Tatravagonka planira proširenje poslovanja u Srbiji

Tatravagonka i još neke slovačke kompanije koje posluju u Srbiji, prema rečima ambasadora Slovačke Fedora Rosohe, planiranju proširenje poslovanja na ovom tržištu.

Ministarstvo privrede je saopštilo da je on u razgovoru sa ministarkom privrede Anđelkom Atanasković izjavio da u Srbiji ima 30 slovačkih kompanija koje su zadovoljne uslovima i rezultatima poslovanja.

Dodaje da sda su razgovarali o unapređenju bilateralne ekonomske saradnje Srbije i Slovačke i istakli odlične političke odnose dve zemlje.

Ambasador Slovačke Fedor Rosoha / Foto: Opština Stara Pazova

„Izuzetno mi je drago zbog velikog interesovanja slovačkih kompanija za ulaganja u Srbiju. Кompanije poput Black Horse iz Sombora i Tatravagonke iz Subotice koje sam obišla, najbolji su primeri dobre prakse za buduće slovačke investitore u našoj zemlji“, istakla je Atanasković.

Izvoz robe iz Srbije u Slovačku u prvih osam meseci bio je u vrednosti 418,6 miliona evra, što je rast od 57,6 odsto u odnosu na isti period prethodne godine, dok je uvoz uvećan 21,8 procenata, na 274,8 miliona evra.

  • SUNCOKRET

    12.10.2022 #1 Author

    Slovačka se izuzetno brzo razvila posle raspada države, bilo bi lepo da i mi tako napredujemo.

    Odgovori

  • DUSICA

    12.10.2022 #2 Author

    To bi bilo super

    Odgovori

  • GOCA BG

    12.10.2022 #3 Author

    Pocela je i Slovacka da se interesuje za nas,odlicno…

    Odgovori

  • TATJANA

    13.10.2022 #4 Author

    Bilo bi dobro da lepo saradjujemo

    Odgovori

  • Emilija

    13.10.2022 #5 Author

    Lepe vesti !

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...