SLOVENCI ZAINTERESOVANI ZA KUPOVINU MAKEDONSKE POŠTE Nastavak liberalizacije usluga u skladu sa propisima EU

RegionVesti

19.10.2020 11:02 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

SLOVENCI ZAINTERESOVANI ZA KUPOVINU MAKEDONSKE POŠTE Nastavak liberalizacije usluga u skladu sa propisima EU SLOVENCI ZAINTERESOVANI ZA KUPOVINU MAKEDONSKE POŠTE Nastavak liberalizacije usluga u skladu sa propisima EU
Potpredsednik Vlade Severne Makedonije Artan Grubi potvrdio je da su Slovenci zainteresovani za kupovinu makedonske pošte. Gostujući na TV 24, on je rekao je... SLOVENCI ZAINTERESOVANI ZA KUPOVINU MAKEDONSKE POŠTE Nastavak liberalizacije usluga u skladu sa propisima EU

Potpredsednik Vlade Severne Makedonije Artan Grubi potvrdio je da su Slovenci zainteresovani za kupovinu makedonske pošte.

Gostujući na TV 24, on je rekao je da će u narednom periodu kadrovi SDSM upravljati makedonskom poštom i dodao da očekuje najbolje rešenje, kao i dobru ponudu.

Vlada Severne Makedonije saopštila je pre nekoliko dana da je odobrila zakonske amandmane koji će otvoriti put za delimičnu ili potpunu privatizaciju operatera poštanskih usluga u zemlji, prenosi Seebiz.

Vlada je najavila izradu studije izvodljivosti za javno-privatno partnerstvo ili privatizaciju. Potencijalna privatizacija pošte Severne Makedonije, kako je rečeno, pomoći će nastavku procesa liberalizacije poštanskih usluga u zemlji, u skladu s propisima EU.

Pošta u Severnoj Makedoniji zapošljava više od 2.000 ljudi.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...