Prekoračenje cena utvrđeno u jednom maloprodajnom objektu

Snabdevenost osnovnim životnim namirnicama u Srbiji zadovoljavajuća

SrbijaVesti

22.12.2021 11:07 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Snabdevenost osnovnim životnim namirnicama u Srbiji zadovoljavajuća Snabdevenost osnovnim životnim namirnicama u Srbiji zadovoljavajuća
Inspekcijskim nadzorom utvrđeno da prodavci poštuju uredbu o maksimalnoj ceni osnovnih životnih namirnica, te da u trgovinama ima dovoljno brašna, šećera, ulja, mleka, svinjskog... Snabdevenost osnovnim životnim namirnicama u Srbiji zadovoljavajuća

Inspekcijskim nadzorom utvrđeno da prodavci poštuju uredbu o maksimalnoj ceni osnovnih životnih namirnica, te da u trgovinama ima dovoljno brašna, šećera, ulja, mleka, svinjskog buta, izjavila je ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić.

Gostujući u Jutarnjem programu na RTS, Tatjana Matić je rekla da bi brašno od ponedeljka trebalo da bude raspoređeno proizvođačima, po ceni od 33 dinara po kilogramu. Podseća da je maksimalna proizvodna cena hleba sava 38,68 dinara, dok cena u prodavnicama može ići maksimalno do 46 dinara.

Kako je istakla, trgovci su se načelno pridržavali uredbe o ceni hleba, ali i ostalih osnovnih životnih namirnica, piše Tanjug.

U vezi sa uredbom koja se odnosi na osnovne životne namirnice, odnosno brašno, šećer, ulje, svinjski but i mleko, Matić navodi da je od ukupnog broja kontrola (oko 200) bilo dve prijave, a prekoračenje cena je utvrđeno u jednom maloprodajnom objektu. Ona dodaje da je snabdevenost osnovnim životnim namirnicama zadovoljavajuća.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...